Tiltott csirkesütés a nemzeti parkban

Három túrázó a Yellowstone Nemzeti Park egyik meleg vizű forrásában készítette el a vacsoráját, amit a hatóságok nem néztek jó szemmel, és súlyos büntetéssel nyomatékosították álláspontjukat.

Jó hangulatú kirándulásnak indult, másként végződött egy család túrája az Egyesült Államok területén található Yellowstone Nemzeti Parkban. A társaság két előkészített csirkét vitt magával az útra, amelynek során nyolc órát kenuztak, majd gyalogoltak a Shoshone Geyser Basinig. Az ötletük az volt, hogy a helyszínen található meleg vizű források egyikében készítik el vacsorájukat, a hatóságok azonban nem nézték jó szemmel.

Két évre kitiltották őket a nemzeti park területéről, és hármójuknak 500-1200 dollár (hozzávetőleg 150-350 ezer forint) közötti összeget kellett büntetésként fizetniük.

„A vadőr főzőedényeket talált a helyszínen, valamint két, zacskóba csomagolt egész csirkét szedett ki a meleg vizű forrásból – idézte a New York Times Linda Veresst, a park szóvivőjét. – Amellett, hogy szabályokba ütközik, különösen felelőtlen cselekedet. A park hőforrásai akár a kétszáz Celsius-fokos értéket is elérhetik, életveszélyes égési sérüléseket is okozhatnak.”

A túrázók megpróbálták menteni magukat, mondván, nem voltak tudatában annak, hogy rosszat tesznek. A 49 éves Eric Romriell társaival nyugodtan fürdőzött, amíg készült a vacsora, csak akkor sejtette, hogy baj van, amikor visszament a forráshoz ellenőrizni a csirkéket, és látta, hogy egy vadőr vizsgálódik a helyszínen.

„Duplán becsomagoltuk a csirkéket, hogy ne érje őket víz, szemetet sem hagytunk magunk után, mindig figyelmesen túrázunk – mondta Eric Romriell. – Sosem volt még összeütközésem a törvénnyel, nem vagyok bajkeverő. Ha tudtuk volna, hogy tilos a forrásokat használni, természetesen nem tesszük meg. De semmilyen erre utaló táblával, jellel, figyelmeztetéssel nem találkoztunk az utunk során. Megtanultuk a leckét, ezentúl még jobban figyelünk, és előzetesen tájékozódunk a nemzeti parkok szabályzatairól.”

Nyitókép: By Brocken Inaglory, CC BY-SA 3.0, Link

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.