Túrázás

Természetjárás
Sokan azt gondolják, hogy a nordic walking az „idős emberek sportja”, de ez ma már nem így van. Egyre többen és egyre fiatalabbak is űzik már ezt a sportot. Az óvatosság azonban nem árt: önjelölt túravezetők mindenütt felbukkanhatnak.
Felszerelés
Túracipőt választani mindig izgalmas feladat. A döntést mindenképp személyes vásárlás alkalmával, szaküzletben jó meghozni, de nézelődni az interneten is érdemes. Az alábbiakban a 2019-es év leendő sztárjait mutatjuk be.
Kerékpártúra
Nincs túl sok szabid, de kimozdulnál? Szép és izgalmas útvonalakra, jó társaságra vágysz? Jó hírünk van: szervezett közösségi kerékpártúrákkal betekerheted akár az egész országot is.
Túrázás
Szokatlan, korábban elhunyt személyek neveit viselő részeket érintő, kétnapos túrát rendeznek hétvégén, vagyis a résztvevők a nevekhez kapcsolódó legendákkal is megismerkedhetnek.
Teljesítménytúra
A szombati Mátrabérc útvonala hosszában szeli át a Mátrát, érinti a legmagasabb pontokat, teljesítése tapasztalt túrázóknak lehetséges, mert az 55 kilométeren szokatlanul sok a szintemelkedés.
Teljesítménytúra
Ranzinger Vince-kilátó, Szelim-lyuk és Turul szobor. Forrásvizek megkóstolása, valamint találkozás a seprűkkel. Egy huszonhét kilométeres teljesítménytúra is bőven tartogathat élményeket.
Túrázás
Bármilyen túraútvonalat választunk, tisztában kell lennünk teljesítőképességünk határaival. Mivel ezt sokan figyelmen kívül hagyják, a túravezetőre hárul a felelősség, hogy ki mire képes.
Baleset
Matthew Hadley a feleségével éppen vidáman túrázott, amikor hajmeresztő baleset érte. Egy kosárlabda méretű szikla esett a lábára, és zúzta szét teljesen. Sokáig az élete is veszélyben forgott.
Túrázás
A Trónok harcából ismert ikonikus helyszín a valóságban is létezik. Kastélyra ugyanakkor ne számítsunk, helyette kolostort találunk, amennyiben ellátogatunk a spanyolországi Gaztelugatxe szigetére.
E-magazin
Lapozgatónkban olvashattok dr. Lubics György futótanácsairól, egy új diétáról, a legsikeresebb magyar Himalája-expedíció történetéről, és az angol sztárfocista alvási szokásairól is.
Turizmus
Kolléganőnk Dél-Spanyolországban járt, ahol a futás mellett a túrázás sem maradhatott el. Két, kezdőknek is könnyedén teljesíthető útvonalat ajánl, amelyet mindenképpen érdemes felkeresni.
Túrázás
Magyarországon kívül is számos nagyszerű hely található, amelyet érdemes akár többnapos túra során megcsodálni. Ebből adunk ízelítőt.
Túrázás
A híres zarándokút Magyarországon is népszerű, de akadnak, akik szerint az egyik legtúlértékeltebb túraútvonal a világon. A teljesítésre induló vándorok számos kellemetlenséggel találhatják szemben magukat.
Teljesítménytúrázás
Magyarország legpatinásabb teljesítménytúrájára április elsején a hajnali órákban nyílik meg a nevezés, és mivel tavaly kevesebb mint egy nap alatt elfogytak a helyek, érdemes beállítani az ébresztőórát.
Túrázás
Egy amerikai pár Utah államban, a Zion Nemzeti Parkban túrázott, amikor a férfi futóhomokba süllyedt. Barátnője kénytelen volt magára hagyni és három órát túrázni csak azért, hogy segítséget hívjon.
Élet-halál
Az eset az Egyesült Államokban történt, egy harmincas éveiben járó, egyedül sportoló férfit tekintett prédának a ragadozó. A véres közelharcban végül az állat húzta a rövidebbet.
Túrázás
A Scafell Pike mindössze 978 méter magas, a sziklás terep, a rossz időjárás és a felkészületlenség miatt évente mégis számos baleset történik a meghódítására induló túrázók körében. Az önkéntes mentőegységek tehetetlenek.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.