Túrázás

Felszerelés
A túrázás és nordic walking két különböző sportág, így a felszerelések is eltérnek. Lehet, elsőre jó ötletnek tűnik nordic walking-botot használni túrázásainkhoz vagy fordítva, de számos oka van, hogy ne tegyük.
Túrázás
Indulj el egy úton… Csaknem négy évtized eltelt a Másfélmillió lépés Magyarországon sorozat forgatása óta, a Túrázás magazinban nemrég megjelent cikkünk azonban bemutatja, mi is történt 1979-ben azon az úton.
Túrázás
A kellemetlen sérüléseket többek között akkor kerülhetjük el, ha kellően betörjük a cipőnket, túrazoknit viselünk, valamint fokozatos terhelésnek tesszük ki a lábunkat.
Túrázás
A Balatonnál nem csak fürdeni érdemes, például vasárnap a Tihanyi-félsziget látványos túrával várja az érdeklődőket. A 11 és 22 kilométeres táv teljesen elkerüli a községet, cserébe csodálatos környezetet és pazar panorámát kínál.
Applikációk – 1. rész
Újabb sorozatot indítunk, s hétvégenként a mobiltelefonos applikációk kerülnek terítékre. Megnézzük, készülékünk miként segíti a különböző sportolási formákat – elsőként itt a túrázás.
Túrázás
Teljesítménytúráknál kiemelten fontos a megfelelő sópótlás, ami által a vízhólyagokat elfelejthetjük, és remélhetőleg a görcsöt is elkerüljük. A kérdés csak az, hogyan és mikor pótoljuk a terhelés során elveszített folyadékot.
Túraajánló
Szekszárd környékén rövid, de annál izgalmasabb éjszakai kirándulásra lehet vállalkozni, de ha tehetjük, mindenképpen nevezzünk előre, s ne felejtsük otthon a turistabögrénket se.
TÚRÁZÁS
A természetjárás nem csupán élettanilag az egyik legjobb mozgásforma, de lelkileg is az egyik legtöbbet adó sport. Íme harminc pontban összegyűjtve, miért érdemes kimozdulni.
TÚRATÖRTÉNELEM 
Hogy milyen volt az első magyar túra? Régen is voltak megszállottak, akik bármilyen zivataros, rosszabb esetben vérzivataros időben képesek voltak szenvedélyüknek hódolni – a túrázás kezdeteiről írunk.
TÚRÁZÁS
Hosszabb erőpróbák során nagyon is fontos a megfelelő szénhidrátpótlás, erre kínál megoldást az energiazselé – de sokszor egy jobbféle szendvics is megteszi.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.