Túrázás

Túrázás
Egy kiránduláson a társaitól elszakadó angliai férfi négy napot töltött egyedül a vadonban, de jó felszerelésének és higgadtságának köszönhetően komolyabb sérülések nélkül túlélte a kalandot.
Túrázás
A túra GPS-készülékeket ugyan nem helyettesítik a mobilos alkalmazások, de gpx fájlokat tökéletesen olvasnak, meghatározzák pozíciónkat az erdőben, és segítségükkel akár a turistajelek követése nélkül is kirándulhatunk.
Túrázás
Október 10-én rendezik a Kéktúrázás napját, amelynek keretében 70 helyszínen, 1168 kilométeren 70 túravezetővel kísért túra indul. A kirándulók az Országos Kéktúra útvonalát járják be, a részvétel regisztrációhoz kötött.
Túrázás
Szerencsés végkimenetele lett, de sokkal rosszabbul is végződhetett volna két túrázó kalandja, akik véletlenül tértek le a kijelölt turistaútról, és csak akkor észlelték, hogy bajban vannak, amikor rájuk sötétedett.
Túrázás
Kétezerben került sor az első Vadrózsa teljesítménytúrára, azóta pedig minden évben megrendezésre kerül az erőpróba, amely az idén sem maradt el.
TÚRÁZÁS
Hazánkban is egyre inkább elterjed az úgynevezett bushcraft, vagyis hogy vadkempingezésnél minél kevesebb eszközzel, felszereléssel lehessen megoldani a táborozást, a természetjárást.
Túrázás
A térképolvasás elengedhetetlen a kiránduláshoz, a természetjáráshoz, s ne állandóan a technikai vívmányokra hagyatkozzunk, de olykor a térkép és a helyszín között is tapasztalható különbség.
Túrázás
Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő túrázási segédeszköz a túrabot, amelyet már viszonylag olcsón beszerezhetünk. De vajon tényleg megvegyük-e, vagy jobb nélküle kirándulnunk?
Túrázás
Kutyával túrázni jó szórakozás. Négylábú kedvencünk kedvére kiszaladgálhatja magát, de szabadjára csak akkor engedjük, ha minden körülmények között hallgat ránk.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.