Túrázás

Túrázás
Aki egyszer rákap a túrázásra, nehezen hagyja abba. A határtalan gyaloglás egyik legendája az amerikai Meredith J. Eberhardt, aki Nimblewill Nomad néven több mint 54 ezer kilométert túrázott az Egyesült Államokban.
Túrázás
Sokan készítenek maguknak ellenőrzőlistát, mielőtt egy túrára összepakolnak. Bárhová menjünk is, vannak olyan alapfelszerelések, amelyeket semmiképp sem ajánlott kihagyni.
Túrázás
Még a legjobban passzoló cipőnek is időre van szüksége, hogy tökéletesen „összeszokjon” a lábunkkal. A célt több módon is elérhetjük, de egyvalami fontos: semmiképp se siettessük a folyamatot!
Túramozgalom
Honismereti túramozgalom, amelynek keretében – időkorláttól függetlenül – az ország közepét, legmagasabb, legmélyebb, legészakibb, legkeletibb, legdélibb, legnyugatibb pontját kell felkeresni.
Túrázás
Habár magától értetődőnek tűnik, nem árt megfogadni néhány tanácsot a túrahátizsák helyes viseléséről. Egy rosszul beállított hátizsák ugyanis hosszú távon nyak-, váll- és hátfájdalmakat okozhat.
Túrázás
Különleges túra vár a Bükki kihívás résztvevőire, hiszen a túrára február 2-áról 3-ára virradóra kerül sor, így a túrázók a természetben éjszakázhatnak. No meg túrázhatnak.
Túrázás
Számtalan vár áll Magyarországon a csodásan felújított, szinte modernnek tetsző erődítményektől kezdve a romokig – most azok közül válogattunk, amelyek nem településeken belül vannak, hanem kisebb-nagyobb gyalogtúrával juthatunk el a múltba.
Természetjárás
Ilona-völgy, Nagy Hideg-hegy, Megyer-hegyi tengerszem – csak néhány az általunk összeállított „túrabakancslistáról”, azaz olyan helyszínekről, amelyeket télen is érdemes felkeresni. Vagy akkor érdemes igazán?
Teljesítménytúra
A Csupasport sem maradhatott le az ország egyik legnépszerűbb teljesítménytúrájáról, a Téli Mátráról. Igaz, ezúttal a legkisebb távot vállaltuk be, de mit tegyünk, ha egyszer ez kellett a nagyobb célhoz?
Expedíció
A Mount Everestet és a Déli-sarkpontot is meghódító Chus Lago a befagyott Bajkál-tó átszelésére készül. A spanyol alpinista hölgy így hívná fel a figyelmet a Föld emelkedő hőmérsékletére.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.