Túrázás

TÚRÁZÁS
Házi kedvenceinkkel még jobb lehet kirándulni, s bizony olykor nem is lehetetlen, még ha ezek az állatok természetükből adódóan általában fújnak egymásra – na de nem Henry és Baloo.
Teljesítménytúrázás
Bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva nem képes tartani az előzetesen tervezett tempót, ezért kicsúszik a szintidőből. A legtöbb helyen, köztük a Piros85 túrán is, ilyenkor átállhatunk a kisebb távra.
Túrázás
Természetéből adódóan ősszel hűvösebb az idő, s túrázásaink alkalmával ilyenkor különösen jólesik egy meleg ital. Íme, milyen szempontok alapján érdemes termoszt választani – videóval.
Szervezés
Egy nagyobb teljesítménytúra/terepfutó-esemény megrendezése több hónapos folyamat, és számos nehézséget takar. A részletekről a november 3-án rajtoló Piros 85 főszervezőjével, Kimmel Péterrel beszélgettünk.
Túrázás
Október harmadik hétvégéjén szilvásváradi bázissal rendezik az 41. Szakajka MATT túlélőtúrát, amelyen az induló csapatok a Bükköt járhatják be választott útvonalon. A nevezésre október 9-ig van lehetőség.
Jótékonyság
Múlt hétvégén negyedszer rendezték meg országszerte az Amway jótékonysági akcióját, amelynek keretein belül több mint háromezren adományoztak és sétáltak a beteg és rászoruló gyermekekért.
Teljesítménytúra
Nem feltétlenül szükséges magunkat szervezett keretek közé szorítani, ha teljesítménytúrára vágyunk. Néha mindössze egy okostelefonra van szükségünk a teljesítés igazolásához, és akkor indulunk útnak, amikor szeretnénk.
Kezdő lépések
Tanácsos-e tapasztalat nélkül kitenni magunkat a fárasztó kihívásoknak? Segíthet-e, ha az első teljesítménytúra előtt rendszeresen járunk kirándulni? Gyönyörködhetünk-e közben a tájban, vagy csupán a cél teljesítése a fontos?
Túrázás
A megfelelő segédeszközökkel mobiltelefon és GPS nélkül is könnyen navigálhatunk az erdőben. Ehhez persze nem árt, ha tudjuk, mi az a tájoló.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.