Díjnyertes dokumentumfilm a túrázásról

Nikola Horvat mindenkinek ingyenesen elérhetővé tette a Colorado Trailről készült „Miért túrázom?” című dokumentumfilmjét, amely már több rangos elismerést is begyűjtött.

Nikola Horvat tavaly nyáron elutazott az Egyesült Államokba, és végigjárta a 782 kilométer hosszú Colorado Trailt, azért, hogy rájöjjön, mit szeret a túrázásban.

Az út során kamerával rögzítette az izgalmas pillanatokat, hazaérve pedig nekiállt, hogy összevágjon belőlük egy 23 perces rövidfilmet.

„Nagy kihívás volt a kamerával a hátamon végigjárni a távot, de hatalmas motivációt éreztem, hogy felvegyem, mit szeretek valójában a túrázásban, miért vágyom rá, hogy újabbnál újabb útvonalakat teljesítsek” – írja Nikola Horvat a YouTube-ra feltöltött videója leírásában. A videó több nyelven elérhető, magyarul egyelőre nem – de angolul igen.

 

 

A dokumentumfilm három nagydíjat söpört be horvátországi filmszemléken, és látható volt az őszi gödöllői nemzetközi természetfilm-fesztiválon is. A horvát hosszú távú túrázó célja útjai rögzítése és bemutatása mellett, hogy felhívja a figyelmet hazája hosszú távú túraútvonalaira, a Croatian Long Distance Trailre (CLDT).

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.