Halálra fagyott, mégis túlélte

Michael Knapinski eltévedt a Mount Rainier Nemzeti Parkban, és úgy tűnt, nem éli túl az éjszakai hideget. A kórházba szállítás után leállt a szíve, 45 percig küzdöttek az orvosok, hogy csodával határos módon visszahozzák az életbe.

Keményen megdolgoztatta az őrangyalait Michael Knapinski. A 45 éves férfi túrája az Egyesült Államok területén található Mount Rainier Nemzeti Parkban borzalmasan alakult, eltévedt, és az egész éjszakát az erdőben volt kénytelen tölteni. Szervezete nehezen viselte a hideget, amikor a mentőcsapatok rátaláltak, már alig volt életben.

Eszméletlen állapotban, kihűlve, igen gyenge pulzussal szállították kórházba, ahol percekkel később leállt a szíve. Az orvosok és nővérek mellkaskompressziót alkalmaztak, valamint egy speciális szív-tüdő gépre kapcsolták Knapinskit. Az úgynevezett oxigenátoron átáramoltatva oxigénnel dúsították fel a vérét, amelyet aztán visszapumpáltak az artériarendszerbe – végül 45 perces kemény küzdelemmel sikerült újraéleszteni a megfagyott túrázót.

Knapinski az életmentő beavatkozást követő második napon tért magához, és a körülményekhez képest azóta is jól van.

„Amikor kinyitotta a szemét, mindenki sírt: ő, a családtagjai és a nővérek is – idézi a BBC Whitney Holen ápolónőt. – Nem mindennap él át az ember hasonló szívmelengető gyógyulást. Drámai és megható pillanat volt, amikor újra kinyitotta a szemét.”

Michael Knapinski jelenleg is kórházban van, és nem győzött elég hálásnak lenni a személyzetnek, hogy gondját viselte. Ahogy a BBC-nek elmondta, azért kezdett túrázni, hogy megszabaduljon a drogfüggőségétől.

„Korábban nagyon egészségtelen életmódot folytattam, a túrázás változtatta meg az életemet – nyilatkozta az amerikai férfi. – El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok, hogy a kórház dolgozói kitartottak, és nem adták fel a reményt egy pillanatra sem. Elképesztő munkát végeztek, az életemet ezentúl igyekszem úgy élni, hogy méltó legyek a második esélyre.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.