Hegyről mentették a masztiffot

A tervekkel ellentétben alakult egy kirándulás az Egyesült Államokban, amikor egy 86 kilós angol masztiff a gyaloglástól kimerülten leheveredett, s a hegyi mentők segítették a hazajutásban.

Egyes kutyafajták kifejezetten alkalmasak a közös kirándulásokhoz, a hosszabb túrákhoz, de vannak, amelyek nem. Ez utóbbi csoportba tartozik az angol masztiff is, amelynek marmagassága 70-91 centiméter, súlya pedig 54-100 kilogramm közé eshet.

Múlt hétvégén az Egyesült Államokban egy angol masztiff tulajdonosa mégis úgy gondolta, Utah állam hegycsúcsait kutyája társaságában szeretné megnézni. Fogta hát hároméves, Floyd névre hallgató, 86 kilogrammos házi kedvencét, és nekivágott az útnak.

A hegyre felfelé nem is volt nagy gond, Floyd bírta a tempót, a visszaútra azonban az állat bojkottot hirdetett, lefeküdt a földre, és semmivel sem lehetett rávenni, hogy megmozduljon.

A legrosszabbtól tartva a gazda felvette a kapcsolatot a hegyi mentőkkel, akik hordágy segítségével hozták le a masztiffot a hegyről. Ahogy az alábbi videón is látszik, a kutya jól tűrte a procedúrát, kényelmesen elheveredett közben:

 

Our patient Floyd tonight being carried down Grandeur Peak.Please visit our website and donate if you can: http://saltlakesearchandrescue.org/donation/

Közzétette: Salt Lake County Sheriff's Search and Rescue – 2019. október 13., vasárnap

 

„Floyd a gazdájával túrázott, amikor egész egyszerűen kimerült és nem tudott tovább menni – mondta a mentésben részt vevő Melody Gray őrmester. – Mivel a térerő meglehetősen gyenge azon a környéken, a gazdája csak nagy nehézségek árán tudott segítséget kérni.”

A mentők 3.5 kilométert sétáltak, mire megtalálták az angol masztiffot és gazdáját, majd hozzáláttak a mentés megtervezéséhez. A kutyát végül hordágyra tették és levitték a hegyről. Habár a táv nem tűnik soknak, Floyd súlya miatt a visszaút négy órát vett igénybe.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.