Nyolcvanévesen veszett el az erdőben

Egy kiránduláson a társaitól elszakadó angliai férfi négy napot töltött egyedül a vadonban, de jó felszerelésének és higgadtságának köszönhetően komolyabb sérülések nélkül túlélte a kalandot.

Szeptember közepén az észak-angliai Tan Hill Inn pubban Phil Harvey és felesége sajtótájékoztatót tartottak. A téma Phil 80 éves édesapjának eltűnése volt, akinek négy nappal korábban veszett nyoma a Yorkshire Dales Nemzeti Park területén. Hirtelen olyan esemény történt, amire senki sem számított:

betoppant Harry Harvey, az eltűnt személy.

„Ha tudtam volna, hogy ekkora a felhajtás, vissza se jövök” – viccelődött a 80 éves férfi, aki tudatában sem volt annak, hogy keresik. Elmondása szerint egy hatalmas szélvihar miatt maradt le túrapartnerétől, akit később már nem talált meg. Aggódni azonban akkor sem kezdett, amikor rásötétedett, hátizsákjában ugyanis minden szükséges felszerelés megtalálható volt.

 

When Harry Met The Telly. … 🙈😊. This is priceless. His story has literally gone around the World. All Harry wants is…

Közzétette: The Tan Hill Inn – 2020. szeptember 13., vasárnap

 

„Amikor tudatosult bennem, hogy az erdőben kell éjszakáznom, életbe léptettem a B-tervet – mondta Harry Harvey a BBC-nek. – Kerestem egy biztonságos, széltől védett helyet, ahol letáboroztam. Három éjszakát, összesen négy napot töltöttem egyedül, de egyáltalán nem éreztem magam veszélyben. Életem egyik legizgalmasabb kalandját éltem át, egyedül amiatt voltak rossz érzéseim, hogy gyorsan fogyni kezdett az élelmem.

A végére már nagyon éhes voltam.”

A férfi keresése a feltűnését megelőzően három napig tartott, helikoptereket és kutyákat vetettek be annak érdekében, hogy a nyomára bukkanjanak. Nem találták, ő pedig hiába látta a mentőcsapatokat a távolban, még a vészhelyzetre magánál tartott síp sem volt elég hangos, hogy jelet adjon magáról. Végül egy arra járó autós vette észre.

„Madarakat mentem fényképezni az erdőbe – nyilatkozta a BBC-nek Annette Pyrah természetfotós, aki rátalált Harry Harveyre és elvitte a sajtótájékoztatóra. – Hallottam, hogy a napokban eltűnt egy idős férfi a térségben, gondoltam is rá, nem biztos, hogy túléli egyedül. Amikor láttam, hogy valaki integet, kiszálltam az autóból és megkérdeztem, hogy ő Harry Harvey?

Amikor azt mondta igen, sírva fakadtam örömömben.”

A történet pozitív kicsengése hatalmas örömmel töltötte el az eltűnt férfi családját. A keresés napjainak stresszén ugyan még nem tették túl magukat teljesen, a humor azonban segít feldolgozni a történteket.

„Amíg ő nyugodtan vadkempingezett, nekünk rémálmaink voltak – mondta megkönnyebbülve Harry fia, Phil Harvey. – El sem tudom mondani, mekkora boldogság, hogy sértetlenül visszakaptuk őt. Az biztos, hogy most egy jó darabig nem engedjük el sehová.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.