Túra az ördög virágoskertjében

Az Egyesült Államokban található útvonalon sem erdő, sem madárcsicsergés nem várja a látogatókat, de a kietlen környezetnek is megvan a maga szépsége.

Az Arches Nemzeti Park az Egyesült Államokban, Utah állam délkeleti részén, a Colorado folyó mentén fekvő félsivatagban található. A 310 km² területű nemzeti park eróziós tevékenység nyomán kialakult homokkőalakzatairól híres, nevét a kőhídjairól (angolul arches) kapta.

A park leglátogatottabb része a Devil’s Garden, amelyet az ördög virágoskertjeként lehetne magyarra fordítani.

A kertet homok és rengeteg szikla alkotja, de a turisták leginkább a kőhidak, boltívek miatt látogatják, amelyek a világon itt találhatóak a legnagyobb sűrűségben és méretük is impozáns. A Landscape Arch elnevezésű például 93 méter hosszú.

A Devil’s Gardent két különböző nehézségű túra keretén belül lehet bejárni. A 2.1 kilométer hosszú Primitive Trail a legnehezebb szakaszokon vezet végig, esős, jeges időben nem ajánlott. A 6.2 kilométeres Double O Arch körtúra valamivel könnyebb, de itt több meredek szakaszon kell felfelé mászni, és a láb mellett a kéz használata is elengedhetetlen. A kilátás ugyanakkor megfizethetetlen.

Nyitókép: wikipedia

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.