Végigfesti a 438 kilométeres túrát

Rob Mullen két hobbiját vegyítette egymással, s túrahátizsákjában festőkészletét is magával vitt, hogy a 272 mérföldes vermonti útja alatt képeket fessen – út közben fél tucatot készített.

Ha egy átlagos túrázó hosszabb útra indul, hátizsákjába általában ruhát, élelmet, innivalót, valamint a túléléshez és tájékozódáshoz szükséges felszerelést pakol. A festőkészlet a legritkább esetben része a csomagnak, Rob Mullen azonban legutóbbi túrájához úgy döntött, magával viszi. A 64 éves művész a 272 mérföldes (438 kilométeres) vermonti túrára indult el, és amikor az U.S. News riportot készített vele, 200 mérföldnél (322 kilométer) tartott.

A megtett táv alatt hat kép megfestésére jutott ideje, valamint több mint 1000 fényképet készített, amelyek később ihletet adhatnak neki újabbak készítéséhez.

„Már régóta foglalkoztatott ez a túra – idézi az U.S. News Rob Mullent, akit az út során szólaltattak meg. – Eredetileg úgy terveztem, hogy négy ismerősömmel vágok neki az útnak, de a koronavírus közbeszólt. Egyedül túrázom, feleségemmel négy-öt naponta találkozunk, akkor hoz nekem élelem-utánpótlást.”

A férfi elmondta, hogy a túrára nem készült eleget, így a vártnál sokkal lassabban halad. Rengeteg segítséget kap ugyanakkor azoktól, akikkel összefut, többen a szálláshelyüket osztották meg vele vagy segítettek neki megjavítani valamit. A túra izgalmáról az állatok gondoskodnak, többször látott már fekete medvét és egyszer rókával is találkozott. Az élményt pedig a festés teszi teljessé, amire próbál minél több időt szakítani.

„Igyekszem legkésőbb délután négy órára letáborozni, hogy maradjon időm a festésre.

Ha végeztem, megvacsorázom, és megyek aludni. Ha befejezem a túrát, a képeket elárverezem, a befolyt összeget a Vermont Wildlife Coalition számára ajánlom fel, amelynek igazgatósági tagja vagyok. Örülök, hogy a vírushelyzet ellenére elindultam erre az útra, rengeteget tanulok, miközben érdekes emberekkel találkozom. Arról nem is beszélve, hogy teljesen kiszakadtam a mindennapokból, a politikával már több hete nem foglalkoztam.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.