Minden, amit az újabb tóúszásról tudni kell

Érdemes vonattal menni? Mikor nem késsük le biztosan a rajtot? Kinek kell jegyet vennie a Sport Beachre? Milyen melegre számíthatunk?

Bár a siófoki obszervatórium meteorológusainak előrejelzése alapján a nyár legmelegebb napja köszönt ránk augusztus 4-én, érdemes lesz mozgásban maradni. A 9. K&H mozdulj! velencei tóúszás és túratriatlon felüdülő élményt jelenthet a hőségben, de legyünk körültekintőek. Hat pontban szedtük össze, hogy mire figyeljünk.

  1. Szombaton mindenkit biztatunk arra, hogy bátran használja a MÁV szolgáltatásait. Kényelmes és gyors. A gárdonyi Sport Beachez Gárdony vasútállomásnál kell leszállni, a helyszín az aluljárón át gyalog közelíthető meg (mintegy 100 m). Nem mellesleg, ha regisztrált ötpróbások vagyunk, féláron utazhatunk az eseményre. Ha autóval érkezünk, a gárdonyi Sport Beach fizetős parkolójában tudjuk letenni a gépjárművünket.
  2. Erős melegre lehet számítani, a víz hőmérséklete várhatóan 27 fok lesz, vagyis neoprén ruhára ezúttal sem lesz szükség. Mindenki készüljön fel kellő napvédelemmel és folyadékpótlással.
  3. A nevezési díj tartalmazza a belépőjegy árát a Sport Beachre, de a kísérő családtagoknak, barátoknak természetesen jegyet kell váltaniuk.
  4. Mivel megesik, hogy az ember a sok elfoglaltsága mellett lekési a rajtot, az alábbi időpontokat mantrázzuk: aki a túratriatlonra nevezett, úgy időzítse az úszását, hogy 11 órakor van a kerékpáros indulás utolsó rajtja. Aki az úszás négy távja közül választ, az reggel 9-től délután 14 óráig rajtolhat – vagyis a 14 óra az utolsó rajtolási lehetőség.
  5. Az úszás során természetesen lehetőség van frissítésre, a pályát biztosító csónakokban szőlőcukor és víz elérhető lesz mindenki számára. Aki a túraduatlont választja, az Pákozdon a gyalogtúra indulópontján (Budai út, Sport utca kereszteződése) tud vizet magához venni.

Túratriatlon:

S (rövidtáv): 500 m úszás – 13.3 km kerékpár – 7.5 km túra – 16.1 km kerékpár

M (középtáv): 1500 m úszás – 13.3 km kerékpár – 7.5 km túra – 16.1 km kerékpár

L (hosszútáv): 3000 m úszás (2×1500 m) – 13.3 km kerékpár – 7.5 km túra – 16.1 km kerékpár

Túraduatlon: 13.3 km kerékpár – 7.5 km túra – 16.1 km kerékpár

Úszás: XL – 6000 m, L – 3000 m, M – 1500 m, S – 500 m

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.