Ez ám a bátorság: gördeszkával a mélybe

Jumaidee Elias a karanténidőszakban szerette meg az extrém sportokat, olyannyira, hogy nemrég a 343 méter magas millau-i völgyhídról hajtott végre hátborzongatóan különleges bázisugrást.

Az életben kell egy kis izgalom

Ez a mottója Jumaidee Eliasnak, aki nemrég elképesztő mutatvánnyal bizonyította, hogy nem kell a szomszédba mennie egy kis bátorságért. Sok látványos, extrém sportteljesítményről írtunk már a Csupasporton, ez azonban egyértelműen az élmezőnybe kívánkozik.

A civilben tetoválóként dolgozó francia férfi előbb gördeszkájával legurult a világ legmagasabb közúti hídja, a Franciaországban található, 343 méter magas millau-i völgyhíd szélén, majd felgyorsulva elkezdett a mélybe zuhanni, hogy aztán az ejtőernyőjét kinyitva fejezze be a különleges bázisugrást.

Mindezt úgy, hogy állítása szerint aznap kezdett el gördeszkázni tanulni, ami a felvételen egyáltalán nem látszik. Olyan magabiztossággal pattan fel a deszkára, mintha évek óta űzné a sportágat.

 

Annyiból azonban nem egyedülálló a példája, hogy ő is a koronavírus miatti lezárások időszakában kapott rá az extrém sportra és a bungee jumpingra.

„Bármilyen komoly az élet, szükség van rá, hogy időnként szórakozz kicsit a barátaiddal” – idézte őt a Daily Mail. Érdekesség, hogy a néhai köztársasági elnök, Jacques Chirac által 2004. december 14-én felavatott völgyhíd első, vázlatos tervei 1975-ből származnak.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.