Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

A freestyle kajakban világbajnok Dane Jackson négy éven át készült egy negyven méter magas vízesésre, mire rászánta magát, hogy lejöjjön rajta.

A 26 éves Dane Jackson az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy utazott a nagyvilágban, kajakjával újabb és újabb vad vizeket keresett, és leginkább a vízesések voltak a kedvencei.

Eddig hat harminc méternél nagyobb vízesést „lovagolt meg” a kajakjával, legutóbb pedig rekordot döntött egy több mint negyven méter magas vízeséssel.

Ismerősei négy évvel ezelőtt mutatták meg neki a Salto del Maule-vízesést Chilében, amelyről azóta álmodott, és most februárban hosszas számolgatás és tervezés után sikerült is neki leúsznia.

 

„Nehéz leírni az élményt, olyan gyorsan történt, de hirtelen minden a helyére került – mondta utána Jackson. – Az ember ilyenkor tudja meg, működik-e a gyakorlatban, amit fejben már annyiszor eltervezett. A legemlékezetesebb pillanat, amikor átbillensz a horizonton, és rábámulsz a vízesésre, mert utána telemegy vízzel az arcod, és nem látsz többé olyan tisztán. Az ember erre a pillanatra emlékszik a legjobban, a Maule volt életem legnagyobb élménye.”

Egyébként ez a második legnagyobb vízesés, amelyen kajakos valaha leúszott, a rekorder az amerikai Tyler Bradt, aki 2009-ben az 58 méter magas washingtoni Palouse-vízesésről jött le.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.