Félelmét legyőzve úszott egy tigriscápával

Alana Blanchard csaknem húsz éven át rémálmoktól szenvedett, mert egy tigriscápa leharapta barátnője karját. Az egyik legnépszerűbb szörfös összeszedte bátorságát, és az óceán mélyére merült.

Kevés nagyobb diadal létezik az életben, mint amikor valaki legyőzi legnagyobb félelmét. Éppen ezért hatalmas teljesítmény, hogy Alana Blanchard egy tigriscápával úszott együtt az óceán mélyén. Az amerikai hölgy a legnépszerűbb szörfös a közösségi oldalakon, az Instagramon 1.8 millióan követik, és régóta köztudott róla, hogy egy gyerekkori baleset miatt iszonyatosan félt a cápáktól.

Legjobb barátnőjének, a szintén szörfös Bethany Hamiltonnak tizenhárom éves korában egy cápa leharapta a karját, miközben Alana Blanchard is vele volt.

Egy ilyen incidens nyilvánvalóan örökre nyomot hagy az emberben, és elképzelni is nehéz, mennyi bátorság kellett, hogy az Ocean Diving nevű szervezet segítségével testközelben úszkáljon a félelmetes ragadozókkal.

 

Fotó: Wilton Junior/AFP

 

„Biztosan sokan tudják, hogy ott voltam, amikor a barátnőm karját leharapta egy tigriscápa – írta Alana Blanchard az As-on is közzétett beszámolójában. – Éveken át folyton eszembe jutott a baleset, sokszor álmodtam, hogy cápatámadás ér. Leginkább akkor rettegtem, amikor gyereket vártam. Szörfözés közben is féltem, de tudtam, a vízben valamelyest muszáj kontrollálnom az érzéseimet. Tizenhét évvel a baleset után egy tigriscápa megközelített, és »rám köszönt«. Sohasem gondoltam volna, hogy valaha együtt úszom egy olyan lénnyel, amelytől éveken át rettegtem. A cápa négyszer úszott el mellettem, és a szemkontaktust is felvettük. Félelem helyett elkezdtek potyogni a könnyeim, meglepően nyugodt pillanat volt. Tudom, hogy szokatlanul hangzik, de a cápák valójában nem táplálékként tekintenek ránk, a támadások valójában balesetek.”

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.