Kajakverseny a szárazföldön

Egy különleges magyar fejlesztésű eszköz, a KayakFirst segítségével küzd meg egymással az UTE és az ESMTK csapata, a cél pedig, hogy ki tud hamarabb 100 kilométert evezni.

Száz kilométeres fedett pályás evezésre készülnek az UTE és az ESMTK ifjúsági és serdülőkajakosai szombaton a lila-fehérek vízitelepén, egyúttal egy világújdonságot jelentő, magyar fejlesztésű eszközt használva küzdhetnek meg egymással. Az ötletgazda Weimper József maga is ott lesz a megméretésen, az apropót pedig az adta, hogy

szükség volt egy téli, a vízen mozgást helyettesítő sporteszközre.

„Univerzális, mindenféle kajak-kenus és evezős mozgás helyettesítésére alkalmas – mondta a KayakFirstről Weimper József. – Az eszköz kompakt méretű, a háztartásokban is elfér, és elérhető árú. Színes érintőképernyős kijelző van hozzá, virtuális ellenféllel. A vízérzet szinte tökéletes a műszaki megoldásoknak és a saját fejlesztésű ventilátornak köszönhetően, ráadásul okostelefon-alkalmazásban lehet edzést tervezni, ami élő vízen is használható.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KayakFirst (@kayakfirst) által megosztott bejegyzés,

A szabadidős sportokat tekintve évről évre nagyobb népszerűségnek örvend a SUP. Weimper József elmondta, nekik is izgalmas kihívás volt, hogy a gépet szárazföldi SUP-edzésre is alkalmassá tegyék. A szombati versenyen a két, maximum ötfős csapat közül az lesz a győztes, amely hamarabb teljesíti a 100 kilométeres távot – egyúttal feladja a labdát a világon 54 országban elérhető KayakFirst-felhasználóknak, hogy megdöntsék a magyar evezősök rekordját.

„Bárkinek ajánlott, aki nem akarja télen sem nélkülözni a kajakos, kenus, sárkanyhajós vagy SUP-mozgást.

A vízérzés annyira jó, hogy ezen a gépen végre a profik sem érzik úgy, hogy nagy a kompromisszum az élő vizes evezéssel szemben” – állította Weimper József, hozzátéve, hogy természetesen a koronavírussal kapcsolatos óvintézkedésekre is figyelnek, lázat mérnek, távolságot tartanak, aztán pedig jöhet a 100 kilométer kihívás!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.