Kamcsatka: nem a bikinis lányok terepe

Rossz hírek érkeztek a hullámlovasok körében kedvelt célpontnak számító Kamcsatkáról. De vajon miért imádják annyira az oroszországi félszigetet, ahol még nyáron is didereg az ember a hideg vízben?

Igencsak aggasztó hírek érkeztek Kamcsatkáról. A hullámlovasok körében nagyon népszerűek a helyi partok, azonban a beszámolók szerint akkora a szennyezettség, hogy az utóbbi időben sokan megbetegedtek az ott sportolók közül. Az óceánparton talált, elpusztult állatok tetemei,valamint a helyi búvárok beszámolói is arról árulkodnak, hogy valami nincs rendben a környéken.

A hullámlovasok közül a legtöbben szemszárazságról, látási problémákról, émelygésről, hányingerről, magas lázról és torokfájásról számoltak be – írja az As cikke.

A Greenpeace Twitter-bejegyzése környezeti katasztrófáról ír, a szervezet állítása szerint a normális szinthez képest jóval több olajat, fenolt és más káros anyagot találtak a vízmintákban. A helyi szervek is vizsgálódnak, mindenesetre a hír kapcsán bizonyára sokan csodálkoznak, hogy az Oroszország távol-keleti részén fekvő félsziget ennyire népszerű a hullámlovasok körében.

Pedig kimondottan közkedvelt célpont, dacára annak, hogy a víz hőmérséklete a rövid nyári időszakban sem éri el a tíz fokot. Ezért értelemszerűen mindenki tetőtől talpig neoprén ruhában van, az egyébként gyönyörű hely nem a kerek fenekű, bikinis lányok és a kigyúrt férfi szörfösök terepe. A meleg ruha mellett a tapasztaltabbak a nyújtás és az állandó mozgás mellett azt javasolják, hogy fogyasszunk könnyen emészthető zöldségeket, amelyek segítenek melegen tartani a szervezetet, ilyen például az édesburgonya és a sárgarépa.

Télen hó borítja a partokat, de a hatalmas hullámok és a lenyűgöző táj kárpótolja a bevállalósakat, akik Kamcsatkán hódolnak a hullámlovaglásnak.

A Surfer magazin 2013-ban publikált egy nagyobb cikket arról, hogy a tapasztalt sportolóknak vonzó célpont lehet Kamcsatka, és azóta ugrásszerűen megnőtt az érdeklődők száma. Ha megnézzük a cikkhez csatolt videót, villámgyorsan megértjük, hogy miért.

„Reggel, amikor lementünk az óceánhoz, a levegő kristálytiszta volt, a nap az óceán felett kelt fel, a fekete ruhánk pedig tökéletesen elütött a hófehér hótól. A vízben szenvedve pedig eljön az a pillanat, amikor minden probléma megszűnik, és a színtiszta öröm lép a helyére” – idézte a szibériai Alekszandr Morozovot az 56thparallel.com.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.