Két év után előkerült a szörfdeszka

Nyolcezer kilométerre az eredeti helyszíntől került elő az amerikai Doug Falter elveszettnek hitt sporteszköze, amelyet huszonkét hónappal korábban Hawaiin egy óriáshullám sodort el.

Nem mindennapi élményben volt része a 35 esztendős Doug Falternek. A fényképészként dolgozó amerikai férfi tizenöt évvel ezelőtt Hawaiira költözött, hogy kedvenc sportágának, a szörfözésnek hódolhasson. Két évvel ezelőtt azonban egy hatalmas hullám elsodorta a deszkáját, és bár egy ideig reménykedett, hogy egy helyi halásznál horogra akad, végül kénytelen volt lemondani róla.

Fotó: Brent Bielman/AFP

Idén szeptemberben aztán alig hitte el, de nyolcezer kilométerrel távolabb, a Fülöp-szigetek déli részén szörfözve rátalált a rég elveszettnek hitt deszkára. Elvesztése után hat hónappal ugyanis egy Fülöp-szigeteki halász talált rá, majd huszonkét hónappal később a szörfözéssel barátkozó általános iskolai tanár, Giovanne Branzuela negyven dollárért megvásárolta. Mivel a deszkát tervező Lyle Carlson neve megkopva ugyan, de még tisztán kiolvasható volt, kitett egy posztot az Instagramra, amelyen az eredeti gazdáját, Doug Faltert is megjelölte.

„Amikor megláttam a fotót nem hittem el, hogy igaz, azt hittem, az egész csak vicc” – mondta Doug Falter, akinek meg kellett várnia, amíg feloldják a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat, és csak utána utazhatott a Fülöp-szigetekre. Az eredeti deszkáért cserébe természetesen adott egy másik, kezdőknek valót, sőt, a sportág alapjaira is megtanította Branzuelát.

„Remek lezárása volt ennek a hihetetlen történetnek – idézte a bagkokpost Doug Faltert. – Nagyon sokat jelent nekem ez a deszka, ez volt az első, amit kimondottan nekem készítettek, és a legemlékezetesebb szörfös kalandjaim fűződnek hozzá.”

Címlapfotó: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.