Az osztrákok várják a síelőket

A négy hegy vonzásában található Schladming-Dachstein régió felkészült a téli sportok kedvelőinek fogadására, ahova ráadásul Magyarországról korlátozás nélkül lehet beutazni.

A koronavírus-járvány ellenére csúcsformában várja a téli síszezont az osztrák Schladming-Dachstein régió. Szabadba csábít a magyarok által rendkívül kedvelt síterület, a friss hegyi levegő, a kellemes napsütés és a sok-sok testmozgás nemcsak a szervezetnek, hanem a síelők lelkivilágának is jót tesz.

„Ausztriában úgy szervezzük meg a téli turizmust, hogy biztonságos legyen” – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár, utalva arra, hogy mindent az egészségmegőrzésnek kell alárendelni. Vagyis muszáj ügyelni a maszk szabályszerű viselésére, a távolságtartása, továbbá a rendszeres kézfertőtlenítésre is.

Síterepek száma: 10

Sípályák hossza: 230 kilométer

Síkunyhók (hütték) száma: 100

Éjszakai sípályák hossza: 3 kilométer

Hegyi felvonók és síliftek száma: 81

Távolság Budapesttől: 492 kilométer

Napijegy ára felnőttnek: 58 euró

Négy hegy öleli körbe a Schladming-Dachstein sírégiót, amely a Ski Amadé területén található. Ha kedvünk támad, síelhetünk Hochwurzen, Planai, Hauser Kaibling és Reiteralm lejtőin, a többtucatnyi lift és hóágyú között. A közelben rengeteg olyan szállást találni, ahol magyarul is beszélnek. A Dachstein-gleccsernél különleges sífutásban is részünk lehet, mivel nem mindenhol próbálhatjuk ki ezt a sportot 2700 méter magasban.

Senki sem születik profi síelőnek, de aligha találni még egy helyet, ahol olyan gyorsan azzá lehet válni, mint a Schladming-Dachstein régióban. Számtalan gyermekbarát sípálya üzemel a térségben, ahol a jövő sztárjai elsajátíthatják a síelés alapjait.

Mielőtt bárki útnak indul, érdemes tudni: megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok, de Magyarországról korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, hazánk ugyanis pozitív jellegű biztonsági kockázatú besorolást kapott.

Aki hazatér, készüljön arra, hogy tíz napot kell házi karanténban töltenie, amelyet kiválthat öt napon belül, legalább 48 óra különbséggel két alkalommal elvégzett negatív koronavírusteszttel.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.