Mit esznek a személyi edzők?

Az egészséges táplálkozás terén is jó példát kell mutatniuk, így aztán a csomagolt kolbászok, ízesített müzlik, különböző mogyorókrémek vagy instant tészták mind ismeretlenek számukra.

Ha valaha is felvetődött az olvasóban, hogyan tartja magát formában egy személyi edző, az osztrák Kronen Zeitung összeállítása segítségére lehet. Aligha meglepő, hogy a jó kondi és a remek alak nemcsak az edzésen múlik, hanem az életvitelen meg a táplálkozáson is.

Aki dolgozott már együtt személyi edzővel, tudja, nincs helye a kifogásnak. Az edzők arra szakosodtak, hogy megbízóikat a lehető legjobb formába hozzák, és utat mutassanak az egészséges életmód rögös ösvényére lépve. A rendszeres edzés mellett természetesen a helyes táplálkozásnak is jelentős szerep jut. Az edző – ha arra kérjük – személyre szabva állíthatja össze, mit és mennyit érdemes ennünk, innunk.

Ahhoz ugyanakkor, hogy elfogadjuk a személyi edzők tanácsát, jó példával kell elöljárniuk, különben csorbulhat a beléjük vetett bizalom. Az edzők jelentős része nem csupán hatékony edzésmunkát végez, hanem egészségesen is táplálkozik. Vannak, akik szigorúbban, míg mások lazábban veszik az írott és íratlan szabályokat.

Léteznek azonban termékek, amelyeket egy személyi edző biztosan nem fogyaszt.

Felvágottak és csomagolt kolbászok

A felvágottak, kolbászok, szalámik túlságosan sok zsírt, adalékanyagot és sót tartalmaznak, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak a szervezetnek. Helyette a csirkehús ajánlott, amely zsírszegény, s kiadós adag proteinnel gazdagítja szervezetünket. Más kérdés, hogy erős fűszerezés ajánlott, hogyha nem akarunk ízetlen csirkét enni.

Bő zsírban sült bundázott ételek

A rántott hús, a cordon bleu és a panírozott, sült csirkeszárny is tiltólistás, a bundázáshoz használt liszt, a sütéshez használt olaj túlságosan sok transzzsírsavat tartalmaz, amelyek fokozzák a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ehelyett inkább teljes kiőrlésű lisztet, s abból készült péksütemény morzsáját használjunk (ha már egyszer nem tudunk lemondani a panírozásról), a sütéshez pedig a jó minőségű növényi eredetű olajat ajánlják.

 

A mogyorókrém nem létezik a személyi edzők étrendjében.

Instant tészták

A személyi edzők messziről elkerülik ezeket az ételeket. Igaz, gyorsan elkészíthetők, de túlzottan sok adalékanyagot, aromát, ízfokozót tartalmaznak, s mindennek nevezhetjük őket, csak egészségesnek nem. Ezek helyett inkább teljes kiőrlésű lisztből készült tésztaételeket együnk, lehetőleg minél több zöldséggel, friss hozzávalóval.

További feketelistás termékek:

  • cukrozott müzlik, csokoládés pelyhek, fahéjas reggeli falatok
  • puffasztott rizsszelet
  • konzervgyümölcsök
  • az ismert mogyorókrém

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.