Tévétorna minden korosztálynak

Az osztrák közszolgálati televízió, az ORF napi rendszerességgel megmozgatná a lakosságot, s elindította sportprogramját, amely fiatalnak és idősnek egyaránt hasznos.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át, ne tessék félni, senkinek sem árt.”

Ugye, ismerős?

Talán sokan emlékeznek az egykori Tévétorna bevezető dalának szövegére. A nyolcvanas években rengetegen mozogtak serényen a tévé képernyője előtt Müller Kati és Bérczi István tornászok ösztönzésére. Ez volt annak idején a Magyar Televízió egyik legnézettebb adása.

 

 

Most, hogy a koronavírus-járvány felforgatta nyugati szomszédunk, Ausztria életét is, az osztrák közszolgálati csatorna (ORF) hasonló, napi rendszerességű műsort indított. Ne feledjük, az országban, ahol mindig pezsgő volt a szabadidősport-élet, ahol fiatal és idős egyaránt híve a rendszeres testmozgásnak, ugyancsak négy fal közé kényszerültek a lakosok.

Az ORF Sport+ csatorna (amely szinte olyan, mint itthon az M4 Sport) március 23-án indította útjára műsorát azoknak, akik a tévé segítségével igyekeznek formában tartani magukat. A Wir bewegen Österreich, vagyis a Megmozgatjuk Ausztriát című program hétfőtől péntekig reggel kilenctől várja a tornázni vágyókat, az adást 11 órától a korán kelők kedvéért megismétlik.

A műsorban többek között élsportolók mutatják meg, hogyan lehet odahaza vagy a kertben néhány eszköz segítségével változatos erősítő gyakorlatokat végezni. Emellett a készítők ösztönzik a nézőket, hogy bátran küldjék el otthoni felvételeiket, hátha többen kedvet kapnak az otthoni testmozgáshoz.

A sorozat eddigi adásait a világhálón is meg lehet nézni, a területi korlátozás miatt ugyanakkor idehaza csak VPN-kapcsolattal élvezhetjük a rövid videókat.

Nem lenne egyébként ördögtől való gondolat idehaza újraindítani a Tévétornát, mert bár az interneten már rengeteg hasonló videó elérhető, az idősebb korosztály tagjai napjainkban is elsősorban a televízió előtt ülve igyekeznek kikapcsolódni.

Így legalább mozoghatnának kicsit a Maradj otthon! mozgalom jegyében.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Csécsei a címvédés miatt nevezett az UTT-re
E-bringák munkába ingázóknak
Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.