A régi kondigépekben hitt Chuck Norris

A színész idén már a 80. születésnapját ünnepelte, s bár már filmes szerepeket egy ideje nem vállal, elképesztő népszerűségnek örvend a mai napig. Nézzük, hogy az egykori karate-világbajnok, az internet sztárja, mire tanított meg minket.

Chuck Norris minden idők egyik legnépszerűbb harcművésze a legendás Bruce Lee mellett. A Walker, a texasi kopó sztárja ma az internet legnagyobb arca, számos mém született kivételes, emberfeletti képességeiről. Chuck Norris kemény, áldozatos munkával építette fel karrierjét. Íme néhány tanács a színésztől, amit érdemes megfogadni.

1. Soha nem késő elkezdeni

Nem volt mindig az egészséges életmód híve. Gyerekkorában túl szégyenlős volt ahhoz, hogy bármilyen sportban részt vegyen, mivel nem volt egy atletikus alkat. A középiskola után csatlakozott az amerikai légierőhöz, ott volt kitéve először keményebb testedzésnek. Amikor Koreában állomásoztak, akkor döntötte el, hogy beiratkozik egy dzsúdótanfolyamra.

2. Nem kell pénz ahhoz, hogy sportoljunk

Nem vetette fel a pénz, viszont ez nem akadályozta meg a sportolásban. Olyan tevékenységeket végzett, amelyekhez egyáltalán nem vagy csak kevés pénz kellett. A sztár szerint otthoni edzésekkel is lehet eredményt elérni, akár úgy, hogy különböző edzésprogramokat vásárolunk dvd-n vagy régi kondigépeket. Norris nagy támogatója még a gyaloglásnak is, ami végképp nem kerül pénzbe.

Chuck Norris a katona ideje alatt kezdett el sportolni /Fotó: AFP

3. Az étkezés kulcsfontosságú

Norris egészsége megőrzése, a betegségek megelőzése érdekében egészséges bioételeket fogyaszt. A sztár az étrendjéből száműzte a cukrot, helyette növényi édesítőszert használ. Vacsorázni pedig korán, este fél hatkor szokott, hogy lefekvés előtt megeméssze az ételt. Ilyenkor már csak sovány fehérjét, halat, csirkét eszik zöldséggel és barna rizzsel.

4. Aludjunk eleget!

Egészségünk és mentális állapotunk érdekében is fontos az alvásmennyiség és -minőség. Norris azt javasolja, hogy a tizenévesek minimum 10 órát, a felnőtt emberek pedig 7–9 órát aludjanak.

5. Higgyünk és adjunk vissza!

Chuck Norris számára nagyon fontos a hit. Amikor beindult a hollywoodi karrierje, letért a helyes útról és alkoholproblémákkal küzdött. Ám visszatért keresztény gyökereihez, és leszokott káros szenvedélyéről. Norris szintén fontosnak tartja azt, hogy adjunk is vissza abból, amit kapunk az élettől. 1990-ben hozott létre egy alapítványt, amelynek a segítségével 85 ezer gyerek tanulhatott már meg karatézni.

Norris már visszavonult a filmezéstől, de még mindig nagyon népszerű /Fotó: AFP

Borítókép: AFP

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.