Az edző, aki szuperhőst farag bárkiből

Ha egy színészt vagy színésznőt szuperhős szerepre kérnek fel, biztosan Don Saladino személyi edzőhöz fordul, miután igent mondott a felkérésre.

Számos sztár köszönheti a 42 éves, New Yorkban élő személyi edzőnek, hogy tökéletes testű akcióhősként mutat a filmvásznon. Don Saladino olyan sztárokkal dolgozott együtt mint például Ryan Reynolds vagy Hugh Jackman. Utóbbi például reggel 4 órakor kelt, hogy együtt eddzen Saladinóval, persze nem csak a korán kelés járult hozzá ahhoz, hogy Jackmant mind az X-Men, mind a Logan – Farkas című filmben izomkolosszusként lássuk. A személyi edző egy podcastban mesélt arról, mi minden kell ahhoz, hogy valaki szuperhőssé váljon.

„Ha azt akarod, hogy szuperhős tested legyen, kulcsfontosságú az alsótest edzése is. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a lábizmok erősítését. Sokan azt mondják, hogy de ők futnak vagy sétálnak és az elég, de az nem ugyanaz” – jelentette ki Saladino.

Don Saladino – Forrás: Don Saladino Instagram

Saladino nagyon komolyan veszi a sztárok felkészítését egy szerepre. Azon kívül, hogy elkészíti és felügyeli az edzéstervet, összeállítja az étrendjüket is. Saladinónál általános szabály, hogy 1-1,25 gramm fehérjét kell fogyasztani testsúly/kilogrammonként, valamint megfelelő mennyiségű rostot, zsírt és szénhidrátot.

„A fehér cukor elkerülését mindig javaslom az ügyfeleimnek és azt is, hogy ne egyenek olyan ételeket, amelyek hozzáadott cukrot tartalmaznak. Valamint kerüljék a fehér lisztet, fehér kenyeret. Ugyanez a helyzet nálam a tejtermékekkel is. Ám ha valaki ragaszkodik a görög joghurthoz, nem tiltom le róla” – mondta az edző.

Saladinónál a harmadik aranyszabály a legalább 7 óra alvás. A személyi edző szerint a testmozgás, és a szigorú étrend nem ér semmit, ha nem piheni ki magát az ember. Ennek a háromnak kulcsszerepe van, ha át akarjuk alakítani a testünket.

„Ha nem alszunk eleget, a világ legjobb étrendje és edzésprogramja, sem ér semmit” – jelentette ki a tréner, aki magával szemben is szigorú, este kilenc órakor már ágyban van. Saladino lefekvés előtt két-három órával bevesz egy magnéziumtablettát, hetente háromszor pedig infraszaunázással méregteleníti a testét.

Szóval ennyi kell ahhoz, hogy valaki szuperhőssé váljon.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.