A lebénult kosarastól a Barcelona műtött játékosáig: az életmódváltás feltételei

Több korábbi vagy jelenlegi élsportoló beszélgetett az egészséges szokásokról, amelyek nagy fegyelmet követelnek, de annál jelentősebb eredményeket hozhatnak.

A férfi kosárlabda Euroliga internetes oldalán is elérhetőek a Table Talk elnevezésű sorozat epizódjai – a cím lefordítva asztali beszélgetést jelent. A videókban rengeteg érdekes témáról esik szó, amelyek egyáltalán nem ragadnak le a kosárlabdánál, bár a szereplők egy része kötődik a sportághoz.

A napokban két rész is kikerült, amelyek címe Healthy habits, vagyis Egészséges szokások, és nem meglepő módon az ételekhez, az étrendekhez kapcsolódik a témájuk, ugyanakkor túl is mutat rajtuk: rávilágít, hogy az egészségre törekvés valójában egyfajta életstílus, ami nagy fegyelmet követel.

A megszólalók: Kyle Kuric, az FC Barcelona amerikai-szlovák kosárlabdázója, Hanga Ádám korábbi csapattársa, akit 2015-ben agydaganat miatt műtöttek, és már öt hónappal később visszatért a pályára, noha eredetileg egyéves kihagyást jövendöltek neki – csakhogy ő elment a végsőkig: miután a betegség következtében nagyon lefogyott, hogy rácáfoljon az orvosaira, átalakította az edzésmódszereit, s patikamérlegen mérte a szénhidrátok és a fehérjék bevitelét; Patric Young, korábbi amerikai Euroliga-játékos, aki tavaly súlyos autóbalesetet szenvedett, amelynek következtében deréktól lefelé megbénult; Ana „Furia” Ortega, spanyol bréktáncbajnok, aki jövőre megmutathatja tudását a párizsi olimpián; Maverick Vinales, spanyol MotoGP-versenyző; Pau Gasol, az európai kosárlabdázás legendás spanyol alakja, az NBA Hírességek Csarnokának idén beiktatott tagja; Buket Mamur, az Anadolu Efes Euroliga-csapatának dietetikusa, valamint a moderátor, Mark Hokan masszőr.

A beszélgetés legelején Vinales megfogalmazza, az egészséges szokások szellemi békességet hoznak. Nagyjából megegyezett a résztvevők véleménye arról, mit esznek (bizonyos alapok nélkül egyszerűen képtelenség lenne elérni az élsportolói státust), de Kuric felhívta a figyelmet arra is, hogy minden változásra leginkább mentálisan kell felkészülni.

Gondoljunk csak bele, ha úgy döntünk, hogy egyik napról a másikra átalakítjuk az életmódunkat, az nem működik anélkül, hogy minden idegszálunkkal erre összpontosítsunk, és kizárjuk a zavaró tényezőket, amelyek bizonyos időközönként felbukkannak.

Változtatni kell a napi rutinunkon, el kell hagynunk bizonyos beidegződéseket, ami nem feltétlenül merül ki egy délután elfogyasztott csokoládéban vagy egy pohár kólában, hanem azt is jelenti, hogy este kikapcsoljuk a televíziót, korlátozzuk a közösségi médiafelületeken eltöltött időt, vagy éppen naplót írunk – ezek például azok az aspektusok, amelyekben még a fent említett korábbi vagy jelenlegi élsportolóknak is van hová fejlődniük.

Pau és testvére, Marc Gasol alapítványt is létrehozott, hogy a gyermekek leküzdhessék az elhízást, megértsék a fizikai aktivitás szükségességét, összpontosítsanak az érzelmi jólétre, az egészséges táplálkozásra és a minőségi alvásra, pihenésre. Cikkünk csak kedvcsinálóként szolgál, akinek a téma felkeltette az érdeklődését, megnézheti az angol nyelvű, angol felirattal ellátott videókat a YouTube-on is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A lengyel pletykák igazak: jó Magyarországon versenyezni
Kitartásának köszönhetően sikert sikerre halmoz az akadályversenyeken
Vonzotta a nyaraló és a pihenés, de legyőzte saját magát, és második lett az Ub-n
Két éve megígérte, most hazavitte a kislányának a hőn áhított Ub-trófeát
Az ökölszabály: egy pattanás után ütni kell!

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.