Vonzotta a nyaraló és a pihenés, de legyőzte saját magát, és második lett az Ub-n

Tóth Tímea először vett részt az egyéni Ultrabalatonon, 20:53:39-es idővel a második helyen ért célba a nők között, a legnehezebb kihívás saját maga legyőzése volt.

Először vett részt egyéniben az Ultrabalatonon, rögtön kiválóan szerepelt, a második helyen végzett. Mi volt a célja a rajt előtt?

Csupán a teljesítés – mondta Szilágyiné Tóth Tímea, aki 20:53:39-es idővel második helyen ért célba a nők között az Ultrabalatonon. – Korábban százhatvan kilométer volt a legtöbb, amit egyben lefutottam, így nem tudtam, e fölött mire számítsak, mit várjak. A célba érés mellett titkon az volt a vágyam, hogy huszonnégy órán belül teljesítsem.

Nagyszerű éve van, hiszen korábban nyert már ötven és száz kilométeres versenyt is. Érezte, hogy az Ub-n is összejöhet a kiemelkedő eredmény?

Nem éreztem, hogy ennyire jó eredményt érhetek el, mert van egy makacs egészségügyi problémám, ami hátráltat egy ideje az edzéseken és a versenyeken is. Így nem tudtam, mire számítsak az Ultrabalatonon, nem reménykedtem semmi extrában. Tényleg csak a körbeérést tűztem ki magam elé.

Milyen volt a futás?

Nagyon nehéz. Kilencven-száz kilométerig minden szuperül ment, majd jött egy nagy hullámvölgy fáradtsággal, aztán elkezdtek fájni a lábaim. Akkor felmerült bennem, hogy meg tudom-e csinálni, hiszen több mint a fele még hátravan…

Ám a férjem – aki ismét a segítőm volt – segített és átlendített ezen a ponton, közölte, hogy képes vagyok rá, mindenkinek nehéz, nem csak nekem. Innentől nem volt könnyű, erősödött a fáradtság, de nagyon akartam.

Százhatvan kilométer után vízválasztó részhez értem, mivel a szüleimnek éppen Siófok-Sóstó környékén van nyaralójuk, és ezen a szakaszon szurkoltak nekem, elgondolkoztam, hogy most könnyű lenne kiszállnom és ledőlnöm náluk… Ám gyorsan elhessegettem a gondolatot, összeszedtem magam, továbbmentem, és biztos voltam benne, hogy be tudom fejezni. Nagyon sok volt még az a hátralévő ötven kilométer, de örültem, hogy túllendültem a nehéz pillanatokon.

Azt kapta az első egyéni Ultrabalatonjától, amit várt?

Sokkal többet kaptam. Előzetesen nem tudtam, hogy mennyire nehéz – nagyon az volt. Rendesen elfáradtam, minden bajom volt már a végére, alig hittem el, hogy megcsináltam, hogy ez velem történik. Biztosan sok időbe telik feldolgozni ezt az élményt. A legnehezebb kihívás volt saját magam legyőzése volt. El kellett hitetnem magammal, hogy hiába fáj, igenis tovább tudok menni.

Hogyan érezte magát a gálán?

Felemelő érzés volt részt venni rajta, a férjem meg is könnyezte, amikor átvettem a díjat. Elképesztő élményt adott, utána még napokig az egész hétvége hatása alatt voltam. Mindenképpen meg szeretném köszönni a férjemnek, aki mindig mindenben támogat, illetve sokat jelentett, hogy Siófok-Sóstón és a célban is ott volt a családom, a gyerekeim, az anyukám, a testvérem és a barátaim.

Teljesítette egyik legnagyobb célját, és hogy néz ki ezután a közeljövő?

Az Ultrabalatonig terveztem, ezt nagyon szerettem volna teljesíteni, úgy építgettem mindent, hogy meglegyen, így egyelőre nem gondolkoztam a folytatáson. Amikor beértem a célba, azt éreztem, hogy soha többet nem futok, de ez mára természetesen változott. A május végi balatonfüredi negyvennyolc órás világbajnokság igencsak vonz, valamelyik betétszámában jó eséllyel ott leszek. Baranyai Máté versenyeit nagyon szeretem, szóval már csak ezért is részt vennék az eseményen.

ULTRABALATON, EGYÉNI, NŐK

  1. Nagy Katalin 20:20:30
  2. Szilágyiné Tóth Tímea 20:53:39
  3. Horn Zsanett 22:07:34

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Úgy taktikázott, hogy ne szálljon el a pulzusa, pályacsúccsal győzött az UTH-n
Kis híján elaludt a frissítő állomáson, végül bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n
Eszkimó hagyatékból született a harcos kajakpóló
Amit nem érdemes kihagyni: erőnléti edzések a futók számára
Hibázott, de női magyar csúcsot döntött és bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.