Edzés és étkezés milliárdos módra

Milliárdosok, akik akkor is vígan elélnének, ha soha többet nem dolgoznának. Négy olyan milliárdost mutatunk be, akik közül néhányan szélsőséges módszerekkel tartják topon magukat.

Egy több milliárdot érő birodalmat nem egyszerű irányítani. Jack Dorseynak, Elon Musknak, Mark Zuckerbergnek és Jeff Bezosnak is nagy figyelmet kell fordítania arra, hogy megőrizze szellemi frissességét, és fizikailag is jó kondiban legyen.

A milliárdos mogulok néha elég szélsőséges rituálékkal érik el ezt, némelyikük életmódját sokszor kritizálják az amerikai lapok. Mindenki döntse el, hogy vállalná-e ezt az életmódot!

Jack Dorsey

A Twitter vezérigazgatója gyakran nyilatkozik bizarr életmódjáról. A 42 éves, 4.8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező üzletember minden reggel egy pohár Himalája-sós, citromos vizet iszik. Dorsey naponta egyszer étkezik. Hétvégén semmilyen ételt nem vesz magához egészen vasárnap estig. Vitaminokat napi szinten fogyaszt, főleg multivitamint és C-vitamint. Dorsey korábban kísérletezett vegán és paleoétrenddel is. Több kritikusa szerint a férfi étkezési zavarokkal küzd.

Dorsey a munkahelyére minden reggel gyalog megy. Rendszeresen meditál és jógázik. Mindennap háromszor 15 percet ül a szaunában, majd utána 3 percet jeges fürdőben.

Elon Musk

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója 6 óra alvás után reggel 7-kor kel. A 21 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező üzletemberről tavaly derült ki, hogy alvásproblémái vannak, ezért gyógyszer szed. Musk a reggelit gyakran kihagyja, mert nincs rá ideje, ha mégis, akkor omlettet eszik, és kávét iszik. Volt idő, amikor napközben literszámra itta a diétás kólát, de megpróbált róla leszokni.

Az üzletember hetente kétszer jár edzőterembe, hogy formában tartsa magát, és teljesen kikapcsolják a videojátékok, kedvence az Overwatch.

Elon Musk gyakran kihagyja a reggelit /Fotó: AFP

Mark Zuckerberg

A Facebook alapítóját aligha kell bemutatni. Zuckerberg (a fenti képen) reggel 8 órakor ébred, és mi mással is kezdené a napját, mint a telefonja ellenőrzésével. A 65.6 milliárd dollár vagyonnal rendelkező üzletember csekkolja a Facebookon, hogy mi történt a nagyvilágban. A reggelire nem fordít nagy gondot ő sem. A világ egyik leggazdagabb embere gyakorlatilag vegetáriánus, és bár olykor eszik húst, csakis saját maga által elejtett állatot fogyaszt.

Az ő életmódját sem kell irigyelni, ha azt nézzük, hogy heti 60 órát melózik. A munka mellett szakít időt a családjára és a testmozgásra is. Heti háromszor eljár futni, sokszor magával viszi a kutyáját is.

Jeff Bezos

Az 55 éves Bezos, az Amazon alapítója jelenleg a világ leggazdagabb embere 160 milliárd dollárral. Zuckerberghez hasonlóan ő sem korán kelő típus, 8-kor ébred. Bezos imádja az egzotikus ételeket, ha kedve tartja, polipot reggelizik burgonyával, szalonnával, tojással, fokhagymás joghurttal. Ételeit gyakran maga készíti este, munka után. Edzésprogramjáról nem sokat tudni, de az utóbbi években szemmel láthatóan izmosabb, szálkásabb lett, állítólag egy személyi edző segített neki, hogy kigyúrja magát.

Jeff Bezos imádja az egzotikus ízeket /Fotó: AFP

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Példaképe miatt az ultrafutást választotta, amely kiszakítja a rohanó világból
Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Nemcsak nyáron lehet SUP-ozni: szakértő segít, hogyan evezzünk a téli hidegben
Marcel Hirscher, a sípályák korszakos ura
Itt a tél, magasságtól függően egyre több hegységünkben túrázhatunk hóban

Videók

Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig
Magassági rekord: falmászás a felhők között

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.