Filmsorozat készült a filmsztár fogyásáról

Will Smith amerikai színész egy filmszerep kedvéért szedett fel néhány kilót, most pedig egy hatrészes dokumentumfilmben beszél arról, hogy ötven felett mennyit kell szenvednünk a fittségért.

Will Smith amerikai producer, filmszínész és többszörös Grammy-díjas hiphopelőadó az év elején jelentette be Instagram-oldalán, hogy soha életében nem volt még olyan rossz formában, mint akkor. A sztár nem a pályafutásával, hanem a testével kapcsolatban tette az őszinte és megdöbbentő kijelentést.

Ekkor határozta el, hogy útjára indítja a Big Willie Challenge-et, vagyis a Nagy Willie-kihívást, amelynek lényege, hogy felhívja a figyelmet a fogyás és a rendszeres testmozgás fontosságára. Azóta olyan hírességek csatlakoztak a projekthez, mint Marlon Wayans, Anthony Anderson vagy éppen a híres rapper, Dr. Dre.

Eleinte a különböző közösségi médiafelületeken számolt be róla, hogyan edz, milyen erősítő és jógagyakorlatokat végez, továbbá hogyan vall kudarcot a tornateremben és az autógumi-emelésben. Májusban azt ígérte, sorozatot indít a YouTube-on, és elmondja, hogyan haladt a fogyással és az izomépítéssel.

Nos, novemberig kellett várni, hogy elkezdődjön a széria, amely az Életem legjobb alakja címet viseli. November 8-án mutatták be az első részt a YouTube-csatornáján, amelyet további öt követ. A sorozat nem csupán abba enged betekintést, milyen utat kellett bejárnia a színésznek, hogy öt hónap alatt leadjon kilenc kilót. Smith arról is beszámol, milyen testi, lelki és érzelmi akadályokat kell legyőznie egy ötven feletti férfinak, ha vissza szeretné szerezni régi kondiját, és újra szimbiózisba akar kerülni a világgal.

„Amikor elkezdtem az egészet, azt hittem, csak a testi nehézségekkel kell megküzdenem, de nem számoltam azzal, milyen lelki gyötrelmek várnak rám a kihívás során. Mire az út végére értem, rengeteget tanultam magamról” – mondta büszkén.

De nézzük, hogyan sikerült az első rész!

A dokumentumfilm lassan hárommillió megtekintésénél jár, és a felhasználók többségének tetszik. Az első rész elején Smith elárulja, még a pandémia kitörése előtt, egy szerep kedvéért kellett meghíznia. Ahogy beütött a járvány, még több kilót szedett fel magára, egymás után falta a muffinokat. Ekkor vágott bele önéletrajzi könyvébe is, ám a bezártság miatt hamar elérte az alkotói válság. Nem érezte jól magát a bőrében, minden tekintetben padlóra került.

Jó ideje pereg a film, de még egyetlen tanácsot sem kaptunk Will Smithtől, hogyan vágjunk neki a fogyásnak. Egyszer csak kisgatyára vetkőzik a kamera előtt, és rááll a mérlegre, amely 100 kilogrammot mutat.

„Végre eljött a pillanat!” – kiáltunk fel tenyerünket dörzsölve, hátha most elárulja a megváltó fogyás titkát, és elleshetünk néhány hasznos gyakorlatot.

Sajnos csalódnunk kell, mert a film úgy folytatódik, hogy a színész felolvasást tart éppen készülő könyvéből azoknak, akik szerepelnek benne. Tegyük hozzá gyorsan, ahogyan korábban is írtuk, a film több, mint Will Smith fogyásának mozgóképes dokumentációja, a nagy utazásról – honnan jött és hová jutott el – is mondani kíván valami kézzelfoghatót, ezért talán megbocsátjuk neki, hogy a sport egyelőre nem kap szerepet az alkotásban.

Jócskán túl vagyunk az első rész felén, amikor Smith rátér a lényegre. „Biztos, hogy nem tudom végigcsinálni” – sóhajt a kamerába, és ekkor kezdjük csak sejteni, a Smith előtt álló út nem lesz sétagalopp. Aaron Ferguson személyi edző is feltűnik, aki elmondja, kilenc éve dolgozik a színésszel, de még sohasem látta ilyen rossz formában. A főnök kijelöli a célt: a színésznek hetente fél kilogrammot kell fogynia, továbbá diétás étrendet és új edzéstervet kell követnie.

Első nap: reggel futóedzés, majd két rezisztenciaedzés (karizom és hasizom)

Második nap: reggel futóedzés, majd két rezisztenciaedzés (lábizom)

Harmadik nap: pihenő

Negyedik nap: reggel futóedzés, majd két rezisztenciaedzés (hátizom, core-izom)

Ötödik nap: reggel futóedzés, majd két rezisztenciaedzés (izmok, amelyek kimaradtak)

Hatodik nap: pihenő

Hetedik nap: mérlegelés

Végre előkerülnek a súlyzók és az erősítőgépek! Miközben a személyi edző szigorúan figyel, Smithről szakad a víz, de szerencsére humorérzékét ekkor sem veszíti el. Hogy mit ért egy hét kínszenvedés, a második rész elején gyorsan kiderül. Ha másért nem, a vicces jelenetekért, a jó vágásokért és a kitűnő zenei aláfestésért érdemes belenéznünk a folytatásba.

Fotók: Will Smith/Instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kovács Ádám három héten belül két futóversennyel is megkerülte a Balatont
Kevesebb mint 190 nap alatt teljesítené a tizennégy nyolcezrest a hegymászónő
Cseke Lilla: a legszebb szigetkör
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mindkét lábát elveszítette, de hét évvel később feljutott a Mount Everestre

Videók

Játszótér, ami nem a gyerekeké – de melyik felnőtt mer felülni erre a hintára?
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Ez több mint ugrálás a mólóról: bátor gyerekek akcióival lassan beindul a nyár

Hegymászás

Suhajda Szilárd a negyedik legmagasabb hegy, a Lhoce 8516 méter magas csúcsán!
Varga Csaba visszafordult, befejezte a Kancsendzönga-expedíciót
Varga Csaba ezúttal a Kancsendzönga négyes táboráig jutott

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán
Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában
Varázslatos téli élmények Karintiában, az Alpok vonulatainak déli oldalán

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.