Fitneszversenyen ötvenkilós fogyás után

EZT ÍRTUK 2019-BEN! Dávid Petra öt esztendeje határozta el, hogy életmódot vált. Csaknem fél mázsától szabadult meg, már személyi edzőként dolgozik, s vegánként szerzett ezüstérmet.

(Az ünnepek alatt válogatást közlünk 2019 legolvasottabb anyagaiból.)

Néhány év alatt elképesztő átalakuláson ment át Dávid Petra, akire régi képei alapján szinte rá sem lehet ismerni. A ma már személyi edzőként és életmód-tanácsadóként dolgozó 30 esztendős hölgy öt évvel ezelőtt határozta el, hogy egészségügyi problémái miatt életmódot vált, s bár nagyon kevesen hittek benne, bizonyította, ha valaki igazán akar valamit, képes véghez vinni. Gyökeresen változtatott korábbi kényelmes, egészségtelen életmódján, elkezdett sportolni és egészségesen táplálkozni. Több mint negyven kilót fogyott, felhagyott a dohányzással, fitneszversenyeken indul, s már el sem tudja képzelni az életét sportolás nélkül.

„A két legnehezebb: elkezdeni és nem abbahagyni – de nagyon akartam, és nem lehetett eltántorítani a célomtól – mondta Dávid Petra a Csupasportnak. – Sohasem mertem kihagyni edzést, mert féltem, hogy abbamarad az egész. Az első néhány hónap nagyon gyötrelmes volt, de utána rutinná vált, megszerettem, és elkezdtem élvezni. Motiváltam magam, hogy meg kell mutatnom, jó csaj válhat belőlem. Mindig hallgattam, hogy milyen jó nő lennék, ha fogynék. Egy rosszul végződő párkapcsolat miatt határoztam el, hogy váltani akarok, de fizikailag sem voltam jól, a sok túlsúly cipelésétől nagyon fájt a térdem, egyértelmű volt, hogy valamit tennem kell.”

Az elhatározás tehát adva volt, ám kérdés, miként vágott bele a nagy kalandba.

Dávid Petra több mint öt évvel korábban…

 

„Régebben, tizenhét éves koromban anyukám levitt Szalai Bence edzőhöz. Néhány hétig edzettem vele, aztán abbahagytam, és elkezdtem pultosként dolgozni a teremben. Jóban lettünk, s amikor vége lett a rossz párkapcsolatomnak, felhívtam, hogy segítsen.

Biztatott, hogy kezdjek edzeni, és legyen annyi önbizalmam, hogy többet ne bántson senki. Kezdésnek heti ötször edzettem, utána volt, hogy naponta kétszer is lejártam. Később kaptam még egy edzéstervet, de a következőt már én állítottam össze, és az étrendemet is finomítottam. Egyre többet olvastam táplálékkiegészítőkről, étkezésről, edzésről. Minél inkább éreztem a változást, annál lelkesebben olvastam, edzettem, diétáztam.

Korábban sminkesként dolgoztam, és szerencsés voltam, mert rugalmas volt a munkaidőm, de látom, ha valaki nagyon meg akarja oldani, képes beiktatni az edzést az életébe. Olykor éjjel kettőkor kelek, hogy összepakoljam az ételem, ha hajnali munkám van. Olyan is előfordul, hogy este tizenegy után esek haza bevásárlásból.”

…s napjainkban, csúcsformában

 

Vallja, hogy a siker hetven százalékban az étkezésen, harminc százalékban pedig az edzésen múlik. Szenvedélye az édes íz, de igyekszik minden ételt egészségesen elkészíteni, ugyanakkor nem tagadja, néha elcsábul.

„Ízletes ételeket eszem, nem veszem észre a hús hiányát. Gyorsabb a regeneráció, és időben többet tudok egyszerre edzeni, nem nehezül el a gyomrom. Igaz, gyorsabban megéhezem, mert a zöldségek nem adnak hosszan tartó teltségérzetet, mint a hús. Nehezebb volt összeállítani a megfelelő étrendet a sportoláshoz és a diétázáshoz. Csak javasolni tudom mindenkinek, hogy minél hamarabb kezdjék el a sportolást, utólag azt bánom legjobban, hogy nem vágtam bele hamarabb. Életem legjobb döntése volt, sohasem késő életmódot váltani. Ha nekem sikerült, bárki képes lehet rá.”

Az idén vegánként ért el második helyezést az IBFF versenyén, amely hatalmas kihívást jelentett neki. Szerette volna bizonyítani, hogy – a hagyományos testépítőelv szerint – állati eredetű fehérje nélkül is el lehet érni látványos sikert.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kutyás futással kapcsolódik ki az olimpiai ezüstérmes vívó
Sok résztvevő, nagyszerű hangulat, erős mezőny – szombaton jön a 12 órás ob!
A mesterséges intelligencia is fontos szerepet kap az idei Vivicittán
Újabb ismeretlen távra készül, kíváncsi, hogy milyen teljesítményt nyújt
Super Mariót és gondolát is rajzolt már a profi japán GPS-futó

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.