Jógagyakorlatok spiccesen

A Részeges jóga lényege, hogy a gyakorlatok elvégzése közben finom bort kortyolgatunk egy ötcsillagos szálloda edzőtermében, amitől egyszerre lazul a test és a lélek.

A lefelé néző kutyapóz (Downward Dog) az egyik legnépszerűbb gyakorlat, amelyet jóga közben is alkalmazni lehet. Azt azonban kevesen gondoltuk volna, hogy a kivitelezés közben akár ivós játékokat is játszhatunk, hogy egy kicsit feldobjuk a jógaórát – írja a The Sun brit napilap.

Az ötlet házigazdája, Eli Walker azt követően fektette le az új jóga alapjait, hogy egy barátja, aki azt vallotta magáról, rendkívül merev, csak néhány pohár ital után tudta lehajolva megérinteni a lábujjait.

Ezen felbuzdulva összeállított egy 45 perces gyakorlatsorozatot, amelynek két finom pohár bor vagy koktél ugyanúgy a része.

Az órákra a vállalkozás honlapján keresztül foglalhatunk időpontot, az ára az átlag magyar ember pénztárcájához képest sem sok, mindössze 6000 forint (20 angol font). Ám nemcsak magánórákat, hanem céges rendezvényeket és legénybúcsúkat is igényelhetünk, természetesen jógával és alkohollal megspékelve.

Csupasport magazin: Maráz Zsuzsanna kedvenc napja

A kétszeres Spartathlon-győztes futónőt arra kértük, jó hosszan mesélje el, sportszempontból melyik volt neki a csúcsnap. S hogy melyik? Sem az első, sem a második sikere – hanem valami más. És szükség volt a dél-amerikai futótárs segítségére.
Erről és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

A hölgy először csak New Yorkban, Los Angelesben és Dallasban tartott órákat, most már azonban a turisták körében rendkívül népszerű mexikói üdülőparadicsomban, Cancúnban is. Február 20-tól pedig a Részeges jóga a Cheap Caribbean nevű online utazási irodával közösen hirdet háromnapos önellátó utakat, amelyeken a jóga és az alkoholfogyasztás egyaránt fontos szerepet játszik.

A csomag ára tartalmazza három éjszaka árát a Haven Riviera Cancun szállodában és gyógyfürdőben, a 360 000 forintos árban benne vannak a jógaórák is, amelyek naplementekor kezdődnek, és ki tudja, mikor és hogyan végződnek.

A korlátlan fogyasztás mellé személyiségfejlesztő tréning is jár. S ha mindez nem lenne elég, a befizetett pénzünkért cserébe kapunk egy Részeges jóga-könyvet, valamint egy repülőjegyet Floridából haza.

A bizarr kezdeményezés egyik fő célja, hogy nem midennapi módon vegye rá az embereket arra, hogy tartsák a rendszeres testmozgásra vonatkozó újévi fogadalmukat. Mindemellett azoknak javasolják a furcsa jógaórákat, akik wellnessezés közben sem szeretnének lemondani egy-két pohár italról.

A jóga és a bor együtt lazítja el a testet és a lelket (Fotók: AFP)

Ha bárki is azt hinné, hogy ennél szokatlanabb jógaórák nincsenek, az nagyon téved: kecskéket, alpakákat és kiskutyákat is be lehet vonni a tevékenységbe. Mint mondják, ezek az állatok nem zavarják az órát, mi több, jelenlétük nyugalmat áraszt.

A legmeredekebb próbálkozás azonban az angliai Lake Districtben (Tóvidék) található Armathwaite Hall szálloda és gyógyfürdő tulajdonosaihoz köthető: aki itt száll meg, makimajmok jelenlétében jógázhat.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.