Július 3-tól ismét Mozdulj, Balaton!

A népszerű szabadidős eseménysorozatot 2004 óta rendezik meg, az idén – szervezett keretek között – már három megye harmincöt településének negyven strandján lesz lehetőség a sportolásra.

A Mozdulj, Balaton! szabadidős eseménysorozatot 2004-ben, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében indították útjára, és az első évben kilenc település csatlakozott a kezdeményezéshez. Később folyamatosan kapcsolódtak be új strandok, és az idén már 35 település 40 strandján lehet szervezett keretek között mozogni.

 

 

Tavaly a programokra jelentkezők legnagyobb részét a 6 és 25 év közöttiek tették ki, a hölgyek részvételi aránya pedig 33 százalék volt. Szívesen vettek részt a programokon külföldiek is, a helyi szervezők összesen több mint 31 ezer teljesítést regisztráltak, ami ötszázalékos emelkedést jelentett a 2019-es adathoz képest.

A legnépszerűbb sportágak a strandröplabda, a vízi játékok és a strandfoci voltak, de közkedvelt a tollaslabda, az asztalitenisz, a fitt gépek használata, a streetball, a teqball és a lábtenisz is.

Az eszközparkot folyamatosan sikerült bővíteni, az elmúlt években százmillió forintot meghaladó összegben telepítettek sporteszközöket a programban részt vevő strandokra. A helyszíneken gondot fordítottak a homokos pályák folyamatos karbantartására, és a vízi eszközök időbeni kihelyezésére is. Az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága és a Balaton Fejlesztési Tanács jóvoltából folytatódik a strandi sporteszközök fejlesztése, július első hétvégéjén pedig elindul a 2021-es eseménysorozat.

A Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon július 3. és augusztus 21. között minden szombat délután, valamint további egy szabadon választott napon szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket.

A kialakított pályákat és a strandokra telepített sporteszközöket bárki használhatja a rendezvényeken kívül, a hét minden napján. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár továbbra is két-két stranddal vesz részt az eseményeken, új belépőként pedig Balatonkenese és Balatonudvari csatakozott.

 

 

A nyár az immár hagyományos vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus 28-án, amikor a strandok csapatai összemérik ügyességüket. A helyszínekről és egyéb részletekről további információkat a rendezvény honlapja közöl.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.