Középkorú sztárok, akik mozgásra biztatnak

Akik nem sportolnak rendszeresen, negyven felett nehezebben veszik rá magukat a mozgásra. Akik nem hisznek magukban, jöjjön egy kis motiváció olyan sztároktól, akik már elmúltak negyvenévesek, de mindennapjaik része a sport.

A sportolásnak nincs korhatára, persze egy bizonyos kor után már érezzük, hogy nem megy úgy, mint húsz-harminc évesen. A negyvenet elérve tapasztaljuk meg először, hogy az anyagcserénk lassabb, nem mindegy, hogy mit és mikor eszünk, hogyan és mennyit mozgunk. Sokan feladják, miután nem látják rövid időn belül az eredményt, pedig 40-50 évesen is lehet sportos testalkatunk, amiért persze meg kell dolgoznunk. Az alábbi negyvenes sztárok példát mutatnak fiataloknak, időseknek egyaránt.

Dwayne Johnson – 48 éves
A színész, testépítő, pankrátor közel az ötvenhez is keményen edz. Hajnalban, amikor mások még alszanak, már túl van a reggeli futásán. A Szikla becenévre hallgató sztár közösségi oldalain rendszeresen oszt meg edzésvideókat, tippeket, hogy másokat is inspiráljon. Johnson a vasárnap kivételével mindennap edz.

Joe Manganiello – 43 éves
A Magic Mike filmekkel hírnevet szerző Manganiellónak élete legjobb formáját kellett hoznia a forgatásokon, amiért sokat is tett. Sofía Vergara férje azóta is a sport szerelmese. Testépítéssel és crossfittel tartja formában magát, heti hat napot edz ő is.

Mark Wahlberg – 49 éves
Wahlberg újra és újra bizonyította, hogy az eredményekért meg kell izzadni. Ha inspirációra vágyik, látogasson el a sztár Instagram-oldalára. Wahlberg nemcsak nagy szerelmese a sportnak, hanem meg is osztja edzéseit, tapasztalait és azt is, hogy a ketogén étrendjében milyen ételek szerepelnek.

Fotó: AFP

Jason Momoa – 41 éves
A Trónok Harca sorozat és az Aquaman sztárja a negyvenesek között a fiatalabb csoportot képviseli, de nem hagyható ki a felsorolásból. Momoa sokakkal ellentétben nem jár edzőterembe, ő sokkal inkább az olyan szabadtéri edzéseket részesíti előnyben, mint a hegymászás, szörfözés. Tehát ha nem szeretne súlyokat emelgetni és edzőteremben izzadni, merítsen erőt Momoa edzéstervéből.

Jason Statham – 53 éves
A brit színész már nem is a negyvenesek, hanem az ötvenesek táborát erősíti, és könyörtelenül rávilágít, hogy ebben a korban már nagyon sok múlik a szigorú diétán is. Nem vetette meg ugyanis a sört és a kevésbé jó minőségű ételeket sem, egészen addig, amíg meg nem tapasztalta, hogy milyen kínkeserves megszabadulni a pluszkilóktól. Statham szigorú diétán él, csirkét, halat, dióféléket, babot eszik. A cukrot és a keményítőt kiiktatta az étrendjéből, szénhidrátot pedig csak délelőtt eszik. Hetente háromszor fut, kétszer súlyzós edzésen vesz részt, egyszer pedig elmegy úszni. Az edzések változatosságában hisz.

 

Omlós csirkemell salátával

Hozzávalók:
2 db kicsontozott, bőr nélküli csirkemellfilé
2 ek olívaolaj

bors
vaj
1 db citrom leve

A salátához:
bébispenót
rukkola
lila hagyma
paradicsom
uborka

Elkészítés:
Egy serpenyőt felmelegítünk, közben a sütőt előmelegítjük 150 fokra. A csirkemellfilék mindkét oldalát óvatosan meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Tűzforró serpenyőbe helyezzük a csirkemelldarabokat, és oldalanként 3 percig sütjük, amíg kérget nem kap. Ezután serpenyőstül 15 percre a sütőbe tesszük. A sütőből kivesszük a serpenyőt, beleteszünk kb. 5 dkg vajat, és amikor a vaj elolvadt, kifacsart citromlével meglocsoljuk a filéket. 2-3 perc pihentetés után felszeleteljük. A salátához a lila hagyma külső héját eltávolítjuk, felszeleteljük. A paradicsomot és az uborkát is összevágjuk, majd összeforgatjuk a bébispenóttal és a rukkolával.

csirkemell, saláta

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.