Lady Gaga a sport megszállottja

Ha láttuk már az énekesnő kockás hasát, nem csodáljuk: a legtöbb időt talán ennek a testrésznek az erősítésére fordítja. Sokszínűen edz, a lovaglás és a boksz is megtalálható a repertoárban.

Ha valakinek, hát Lady Gagának az évek során elég gyakran láthattuk az idomait, hiszen az énekesnő ismert extravagáns és sokszor hiányos öltözködéséről. Hogy úgy fogalmazzunk, voltak olyan évek, amikor leginkább azzal keltett volna feltűnést, ha sokat takar a testéből…

Persze a 34 éves énekesnő tehetségét egyetlen kihívó szett sem homályosíthatta el, ráadásul ezek megmutatták, milyen keményen dolgozik a tökéletes megjelenésért. Nem állítanánk, hogy az Oscar-, a Golden Globe- és a Grammy-díjat a kockás has hozta meg neki, ám a koncerteken nagyon kemény állóképesség szüksége ahhoz, hogy bírja a saját maga által diktált fordulatszámot.

A mozi világába a 2018-as Csillag születik című filmmel betörő olasz származású amerikai művész alakját sosem érhette kritika, igaz, ezért karrierje kezdete óta rengeteget tesz.

A róla szóló cikkek kivétel nélkül megemlítik, hogy a sport mit sem érne a táplálkozás nélkül, így Lady Gaga is ügyel az étkezésre (például szereti a rákot), nála a sok edzés és mozgás a fő alkotóelem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lady Gaga (@ladygaga) által megosztott bejegyzés

Általában egy-egy fellépés alkalmával teljesíti a kardioedzéseit. Gyakran úszik a koncertjei előtt, egyszer „GagaPhelps” megjegyzést fűzött a posztjához. Ha messze is áll a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps úszóikontól, van, amiben hasonlít az élsportolókra: a regenerációt nagyon fontosnak tartja.

A fellépések után 5-10 perces jeges fürdőt vesz, amelyet 20 perces forró fürdő követ, majd újabb jeges etap jön, kompressziós ruhában.

Lady Gaga Enigma című Las Vegas-i koncertsorozatán, 2018-ban – Fotó: Wikipedia / Chrid Barrus

Előfordult, hogy egy újságíró megpróbálta végigcsinálni Lady Gaga heti edzésprogramját, és ha nem is fogott ki rajta, nem biztos, hogy újra nekiveselkedne. Korábbi trénere, Harley Pasternak beszélt arról, mennyire fontos a hasizmok erősítése: minden oldalról megdolgoztatták az izmokat, súlyzót pedig szinte nem is használtak.

Arról maga az énekesnő is posztolt, hogy a jóga híve, pontosabban a bikram jógáé, amely a hagyományosnál intenzívebb. A jóga már csak azért is fontos, mert Lady Gaga nagy hangsúlyt helyez a mentális felkészülésre. Az sem meglepő, hogy gyakran szerepel a programjában pilates, hiszen ez a sport egyrészt erősít, másrészt hajlékonyabbá tesz, ami mindig jól jön egy táncos-énekesnek. Az erőnléte és a fittsége érdekében az ökölvívást is gyakorolja. Láttuk már bokszkesztyűben posztolni, és a hasizmait elnézve biztosak lehetünk benne, nemcsak a kép kedvéért vette fel. Erősített már TRX-en komplett show-ruhába öltözve, illetve kedveli a VersaClimber mászógépet – saját bevallása szerint a használatakor énekelni is szokott. Ezt kevesen bírnák tüdővel…

Lady Gaga is azok közé a sztárok közé tartozik, aki szeret lovagolni, és bár talán nem ez az elsődleges szempont, azért ne felejtsük el: a lovaglás alaposan megdolgoztatja a fenék és a láb izmait. A változatosságra jellemző, hogy nemrég sziklamászásáról posztolt.

Nyitókép: Lady Gaga instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyerekharisnyába töltött jéggel hűtötte magát az idei Korinthosz győztese
Arnold Schwarzenegger szerint a profi testépítés túl veszélyessé vált
Vegyes, kiegyensúlyozott táplálkozással segíthetjük immunrendszerünk védelmét
Életveszélyes síelés hétezer méterről, észrevehetetlen gleccserrepedések között
Egy verseny, ami a nehézségek ellenére is elvarázsolta Zétényi Szvetlanát

Videók

Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Ami a tökéletes szlalomhoz kell: vízisí és egy kristálytiszta reggel
Száguldás a világ leggyorsabb kötélpályáján

Hegymászás

Halála előtt nevet adott gyermekének – az Everest egyik legnagyobb tragédiája
Három év után újra magyar síalpinista próbálja megsíelni az Ibn Szína-csúcsot
Klein Dávid bajba jutott mászóknak segített, és nem jutott fel a Broad Peakre

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.