Lady Gaga a sport megszállottja

Ha láttuk már az énekesnő kockás hasát, nem csodáljuk: a legtöbb időt talán ennek a testrésznek az erősítésére fordítja. Sokszínűen edz, a lovaglás és a boksz is megtalálható a repertoárban.

Ha valakinek, hát Lady Gagának az évek során elég gyakran láthattuk az idomait, hiszen az énekesnő ismert extravagáns és sokszor hiányos öltözködéséről. Hogy úgy fogalmazzunk, voltak olyan évek, amikor leginkább azzal keltett volna feltűnést, ha sokat takar a testéből…

Persze a 34 éves énekesnő tehetségét egyetlen kihívó szett sem homályosíthatta el, ráadásul ezek megmutatták, milyen keményen dolgozik a tökéletes megjelenésért. Nem állítanánk, hogy az Oscar-, a Golden Globe- és a Grammy-díjat a kockás has hozta meg neki, ám a koncerteken nagyon kemény állóképesség szüksége ahhoz, hogy bírja a saját maga által diktált fordulatszámot.

A mozi világába a 2018-as Csillag születik című filmmel betörő olasz származású amerikai művész alakját sosem érhette kritika, igaz, ezért karrierje kezdete óta rengeteget tesz.

A róla szóló cikkek kivétel nélkül megemlítik, hogy a sport mit sem érne a táplálkozás nélkül, így Lady Gaga is ügyel az étkezésre (például szereti a rákot), nála a sok edzés és mozgás a fő alkotóelem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lady Gaga (@ladygaga) által megosztott bejegyzés

Általában egy-egy fellépés alkalmával teljesíti a kardioedzéseit. Gyakran úszik a koncertjei előtt, egyszer „GagaPhelps” megjegyzést fűzött a posztjához. Ha messze is áll a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps úszóikontól, van, amiben hasonlít az élsportolókra: a regenerációt nagyon fontosnak tartja.

A fellépések után 5-10 perces jeges fürdőt vesz, amelyet 20 perces forró fürdő követ, majd újabb jeges etap jön, kompressziós ruhában.

Lady Gaga Enigma című Las Vegas-i koncertsorozatán, 2018-ban – Fotó: Wikipedia / Chrid Barrus

Előfordult, hogy egy újságíró megpróbálta végigcsinálni Lady Gaga heti edzésprogramját, és ha nem is fogott ki rajta, nem biztos, hogy újra nekiveselkedne. Korábbi trénere, Harley Pasternak beszélt arról, mennyire fontos a hasizmok erősítése: minden oldalról megdolgoztatták az izmokat, súlyzót pedig szinte nem is használtak.

Arról maga az énekesnő is posztolt, hogy a jóga híve, pontosabban a bikram jógáé, amely a hagyományosnál intenzívebb. A jóga már csak azért is fontos, mert Lady Gaga nagy hangsúlyt helyez a mentális felkészülésre. Az sem meglepő, hogy gyakran szerepel a programjában pilates, hiszen ez a sport egyrészt erősít, másrészt hajlékonyabbá tesz, ami mindig jól jön egy táncos-énekesnek. Az erőnléte és a fittsége érdekében az ökölvívást is gyakorolja. Láttuk már bokszkesztyűben posztolni, és a hasizmait elnézve biztosak lehetünk benne, nemcsak a kép kedvéért vette fel. Erősített már TRX-en komplett show-ruhába öltözve, illetve kedveli a VersaClimber mászógépet – saját bevallása szerint a használatakor énekelni is szokott. Ezt kevesen bírnák tüdővel…

Lady Gaga is azok közé a sztárok közé tartozik, aki szeret lovagolni, és bár talán nem ez az elsődleges szempont, azért ne felejtsük el: a lovaglás alaposan megdolgoztatja a fenék és a láb izmait. A változatosságra jellemző, hogy nemrég sziklamászásáról posztolt.

Nyitókép: Lady Gaga instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.