Ők nyerték a K&H mozdulj! az év tesitanára országos díjakat

A napokban hozta nyilvánosságra az országos szavazás végeredményét a Magyar Diáksport Szövetség, így hétfőn, kedden és szerdán kiderült, kik az ország legnépszerűbb testnevelő tanárai. Idén a „K&H mozdulj! az év fiatal tesitanára” a kaposvári Czebei Ádám, a 200 fő alatti kis iskolák kategória győztese a békési Hegedűs Ferenc, a 200 fő fölötti nagy iskolák kategória nyertese pedig a nyíregyházi Sira Krisztina. (x)

Izgalmas megmérettetés zajlott a testnevelő tanárok körében az elmúlt két hónap során, hiszen kétfordulós szavazással megválasztották az ország legnépszerűbb testnevelő pedagógusait. A díj ezúttal nem kifejezetten szakmai, hanem népszerűségi jellegű, hiszen a kezdeményező MDSZ mind a jelölést, mind a szavazást a közönségre bízta. „A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelőtanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tesitanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól. Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek.” Ezt a célt fogalmazta meg Balogh Gábor MDSZ-elnök az első népszerűségi szavazás háttereként. A program a társadalom aktív életmódjának támogatásában hosszú ideje elkötelezett K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajlott. „Minél hamarabb beépül a sport a mindennapjainkba, annál nagyobb az esélye annak, hogy a mozgás – hobbiként vagy versenysportként – egy életen át elkísér minket, megalapozva ezzel egészséges, teljes életünket” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője. „Gyermekkorban ebben a szülőkön kívül a testnevelő tanárnak van a legfontosabb szerepe, ezért a „K&H mozdulj! az év tesitanára” díjjal azokat a pedagógusokat helyezzük reflektorfénybe, akik elültetik diákjaikban a sport szeretetét, és így a fiatalok örömmel veszik fel a tornacipőt akár az iskolában, akár azon kívül.”

A szavazásra bárki jelölhetett tesitanárt: diák, szülő vagy kolléga is. A kezdeményezés népszerűségét mutatja, hogy országszerte rengeteg, 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra. A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be:

a. 200 fő vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő
b. 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő
c. 30 év alatti fiatal testnevelő.

A beérkezett jelölteket az MDSZ vármegyénként és kategóriánként maximum 5 főre szűkítette. Ezt követően került sor a megyei/budapesti szintű szavazásra a vármegyei médiacentrumok online felületein. Aki a jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapta, az lett a megyében az év tesitanára, külön-külön a 3 kategóriában. A megyei szavazás hatalmas érdeklődés mellett zajlott, a jelöltekre összesen több mint 140 ezer szavazat érkezett! A megyei nyertesek a díjakat: feliratozott pólót, továbbá egyenként 33.000 Ft értékű Hervis sportszervásárlási utalványt az elmúlt hetekben kapták meg.

Az országos szavazás május 21. – június 10. között zajlott a vármegyei és budapesti győztesek részvételével. A háromhetes voksolást ezúttal is hatalmas érdeklődés övezte, hiszen az össz-szavazatok száma átlépte a 150 ezret. A három fődíjast a bejelentés alkalmából az MDSZ saját iskolájában lepte meg egy testnevelésóra alkalmával június 17-18-19-én, így a nyertes pedagógus a gyerekek és kollégák körében ünnepelhette meg először a megtisztelő címet.

Czebei Ádám – Fotók: mdsz.hu

A K&H mozdulj! az év fiatal tesitanára: Czebei Ádám, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Berzsenyi Dániel Tagiskolájának tanára.

„Már a jelölés is nagy megtiszteltetés volt számomra, és nagyon meglepett a megyei cím elnyerése is. Az pedig végképp különleges, hogy az országos szavazáson én kaptam a fiatal tanárok között a legtöbb szavazatot! Nagyon köszönöm minden diákomnak, szülőnek és kollégának, aki akár egy szavazatot is leadott rám. Ez a cím megerősített abban, hogy a testnevelői pályán tovább dolgozzak, és azt szeretném, ha a kezeim alatt lévő gyerekek megszeretnék a mozgást, megtalálnák a saját sportjukat, és akkor is megmaradna a mozgás az életükben, ha már nem járnak iskolába.”

Hegedűs Ferenc – Fotók: mdsz.hu

A K&H mozdulj! az év tesitanára a 200 fő alatti iskolák között Hegedűs Ferenc, a békési Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tanára. „Mióta tanítok, 42 év alatt nem éltem át ennél felemelőbb érzést. Nagyon meghatódtam, amikor a kollégáim és tanítványaim berontottak a terembe, és közölték velem a jó hírt. Nehéz leírni ezt a szeretetet és hálát, amit érzek. Örülök, hogy ebben a formában ismerték el azt a munkát, amit a sérült, kisegítő iskolások körében végzek, akik nyitottsággal, megfelelő módon motiválva a maguk szintjén képesek fejlődést elérni.”

A K&H mozdulj! az év tesitanára a 200 fő fölötti iskolák között Sira Krisztina, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola tanára. „Csodálatos érzés ez egy pedagógus életében, olyan álmom vált valóra, amire nem is gondoltam, hogy én lehetek az év tesitanára! 32 éve tanítok, és elmondhatom, hogy ez a legnagyobb elismerés, amit kaptam, hiszen ezt a gyerekektől és a szülőktől kaptam. Visszaigazolása annak, hogy jó az, amit csinálok, nagyon szeretem a munkámat, igazán szívvel-lélekkel teszem a dolgomat. Én nem mentem el a versenysport irányába, hanem az a célom, hogy jól érezze magát a gyerek a tesiórán, örömmel jöjjön. Szeretném megtanítani minden szükségesre, de fontos, hogy közben ők ezt ne érezzék kényszernek, hanem örömmel mozogjanak. Ezért sokat dicsérem őket, amiért nagyon hálásak, csillog a szemük, láthatóan inspirálja őket, engem pedig ez tesz boldoggá.”

Az országos győztesek díja egy-egy feliratozott melegítő, továbbá egyenként 330.000 Ft értékű pihenőutalvány, előbbit már a bejelentéskor, utóbbit a díjátadó ceremónián, június 25-én kapják meg.

Gratulálunk minden jelöltnek, aki megmérettetett a szavazáson!

A Magyar Diáksport Szövetségről

A Magyar Diáksport Szövetség az általános és középiskolás gyermekek mozgásfókuszú egészségfejlesztésével foglalkozó civil szervezet. Célja, hogy

· a gyerekeket rendszeres mozgásra ösztönözve elősegítse egészséges, boldog jövőjüket,
· segítse az egészségtudatos közösségi kultúra kialakítását, a rendszeres testmozgás hatásainak tudatosítását, növelje a testmozgás iránti elkötelezettséget,
· programjaival segítse az iskolai keretek között zajló testmozgás lehetőségeinek bővítését,
· országos hálózata segítségével támogassa az iskolákat az egészségfejlesztő programjaik megvalósításában és az ehhez szükséges infrastruktúra, eszközök, tudás bővítésében, továbbá belső és külső együttműködéseik kialakításában.

Az MDSZ a tanév elején elindította az Aktív Iskola védjegyrendszert, amelynek keretében 300 általános és középiskolában a gyerekek rendszeres mozgását támogató környezet épül, számos mozgásösztönző program valósul meg, elérve ezzel közel 100 ezer iskolás gyermeket.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Várta, hogy hátba csapják a többiek, de senki sem érte utol
Volt, aki matyóhímzésben úszta át a Balatont vasárnap
Kiújult a sérülése, jöttek a démonjai, de nem hallgatott rájuk és ezüstérmes lett
Gyúrással lazít a spanyol sikerkapitány
A kapitány a változó szél miatt trükkös, de parádés világbajnokságra számít

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

Halála előtt nevet adott gyermekének – az Everest egyik legnagyobb tragédiája
A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.