Új külsővel az egyetemi szabadidősportért

Megújul, s ezáltal izgalmasabb és testhezállóbb tartalommal jelentkezik az egyetemi szabadidő- és versenysporttal foglalkozó hírlevél és weboldal, amelyet a hallgatók is szerkeszthetnek.

Bizonyára kevesen tudják, hogy Magyarországon a felsőoktatásban tanuló diákoknak is rendszeresen szerveznek sporteseményeket, illetve sportversenyeket. A magyar hallgatók például – többek között – egyetemi kosárlabda-, kézilabda-, strandröplabda- és futballbajnokságban mérhetik össze erejüket, de egyéni sportágakban, így futásban, váltófutásban, kajak-kenuban, kerékpározásban, evezésben és úszásban is versenyezhetnek.

Nem is beszélve az egyetemi szabadidősport különböző eseményeiről, a több mint két évtizede évente kétszer megrendezett 5vös 5km futóversenyről, amelyet tavaly a pandémia miatt online tartottak meg olyan neves résztvevőkkel, mint Csernoviczki Éva kétszeres Euróba-bajnok, valamint olimpiai és universiade-bronzérmes cselgáncsozó, Lucz Dóra kétszeres Európa-bajnok kajakos, a Vincze Balázs vezette UVSE ifjúsági és felnőtt férfi vízilabdacsapata, Nagy László Bajnokok Ligája-győztes, korábbi válogatott kézilabdázó és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Ezenkívül évről évre ezreket mozgat meg az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja, amelyen a magyar egyetemisták különböző sportágakkal ismerkedhetnek meg. Ezen a napon változatos programokon vehetnek részt, beleértve az inkluzív sportnapot, a sárkányhajó-regattát, a FIT-nightot, a lépcsőzőversenyt, a Patakparty Futópartyt, az aquatlonversenyt vagy éppen a tokaji kerékpártúrát.

Az esemény magyar házigazdája, a Magyar Egyetemi Sportszövetség (MEFS) egyik fő célja a rendezvénnyel, hogy a heti 3×45 perc mozgás szervesen beépüljön a hallgatók mindennapjaiba.

Április közepétől megújul az egyetemi sporttal és sportélettel foglalkozó hírösszefoglaló, az Unisport. A hagyományokkal némiképp szembemenve az Unisport szerkesztősége bevonná a hallgatókat is a hírszerkesztésbe, ezért arra kéri őket, egy-egy megfelelő színvonalú és tartalmú videó, kisfilm vagy blog formájában osszák meg másokkal az egyetemi sporttal kapcsolatos tapasztalataikat és élményeiket.

Az új hírlevélhez új felület is társul: a www.unisport.hu és a www.egyetemisport.hu címen hamarosan saját oldala is lesz az egyetemi sporttal foglalkozó eseményeknek. Cél, hogy az eddigi cikkek mellett több és változatosabb audiovizuális tartalom is megjelenjen, főképp podcastek formájában, de videók, továbbá a tervek szerint videoblogok is készülnek. Saját témával a sajto@tf.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Ahhoz, hogy az Unisport szerkesztősége pontosabban is lássa, milyen témaköröket és tartalmakat olvasnának leginkább a felsőoktatási intézmények hallgatói, készített egy rövid, mindössze háromperces kérdőívet, amely a legfontosabb olvasótábor igényeit méri fel.

Az alábbi linkre kattintva kitölthető a kérdőív, amely április 22-ig érhető el.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.