Guinness-rekord: hat nap a tenger mélyén

Szaddam al-Kilani, egyiptomi búvár 143 órán keresztül tartózkodott a Vörös-tenger alján, s ezzel megdöntötte török sporttársa, Cem Karabay eddigi világcsúcsát.

Bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe Szaddam al-Kilani egyiptomi búvár, aki november 5-től 143 órát, azaz csaknem hat teljes napot töltött a Vörös-tenger mélyén. A 29 éves sportembert barátai és családja mellett több száz helybéli ünnepelte a szárazföldön. Az eddigi rekord 142 óra és 42 perc volt, amelyet egy török búvár, Cem Karabay állított fel.

 

 

Szaddam al-Kilani nem először próbálkozott a csúcsdöntéssel, de három évvel ezelőtt „csupán” 101 órát és húsz percet bírt ki a víz alatt.

Éveken keresztül készült, mert a rekorddöntés mellett még célja volt, hogy mindenképpen hazájában, Egyiptomban vigye véghez a bravúrt. Tegyük hozzá, ehhez némi segítségre is szüksége volt, mert a hat nap alatt egymást váltó, főként orvosokból álló csapat támogatta a tenger mélyén.

 

 

A Vörös-tenger eddig is fontos volt neki, két hónappal a rekorddöntést megelőzően ugyanis ugyanitt, a víz alatt házasodott össze Pia Legorával, orvosként dolgozó feleségével. A násznépet és a búvárkodással foglalkozó barátaikat a koronavírus-járvány után várják a lagzira.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.