Triatlonversenyző a hibrid busz ellen

A spanyol triatlonszövetség által közzétett videóban Roberto Sánchez Mantecón kerékpárral és futva próbálta felvenni a versenyt, de a kísérletből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

 

Mire megy egy profi triatlonista az autóbusz ellen? Erre a kérdésre keresték a választ a szeptember 25. és 26. között rendezendő valenciai Triatlon Európa-bajnokság szervezői. A promóciós céllal készült izgalmas kísérlet szervezői arra voltak kíváncsiak, a világranglistán 110. helyen álló Roberto Sánchez Mantecón triatlonista felveszi-e a versenyt egy helyi hibrid autóbusszal. Mindezt természetesen a leendő verseny útvonalának egy adott szakaszán, méghozzá úgy, hogy a 25 esztendős spanyol sportoló a táv felét kerékpárral, a másik felét futva tette meg.

A végeredmény megtekinthető a Spanyol Triatlonszövetség által közzétett videóban, de nem árulunk el nagy titkot, hogy a két „versenyző” szinte egyszerre ért be a célba.

 

 

Az igazsághoz tartozik, hogy a busz szemlátomást sokszor bevárta a sportolót, és addig is állt, amíg a kerékpárosöltözetét futóruhára cserélte. Szembetűnő volt továbbá, hogy a busz nem is próbálta megelőzni Mantecónt, holott erre nyilvánvalóan megvolt a lehetősége. Márpedig ezek alapján inkább a szórakoztatás és a verseny népszerűsítése volt a cél.

A videóban szereplő busz végsebessége 70 km/óra, míg az egykor sprinttávon a világ leggyorsabb emberének számító Usain Bolt maximális mért sebessége 43.99 volt, igaz, hosszabb távon nyilván a jamaicai atléta sem volt képes ilyen teljesítményre.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.