Mr. Olympia: címet védene Brandon Curry

Brandon Curry, a tavalyi Mr. Olympia győztese idén sem adja alább: mindent megtesz annak érdekében, hogy decemberben megvédje bajnoki címét, mert tudja, sokan „vadásznak rá”.

A nashville-i születésű Brandon Curry hamar a testépítés felé fordult: hatodik születésnapjára egy pár Hulk Hogan márkájú súlyzót kapott, ami egy életre meghatározta a sorsát.

Ám nemcsak a súlyzó, hanem G.I. Joe, Rambo és Rocky alakja is nagy szerepet játszott abban, hogy a testépítésnek szentelje életét.

Első említésre méltó győzelmét a 2003-as Supernatural Bodybuildingen érte el a félnehézsúlyúak között. Kétezernyolcban megnyerte az Egyesült Államok bajnokságát, három évre rá pedig bemutatkozott a Mr. Olympián. Első fellépésén ugyan nyolcadik lett, testalkatával és felkészültségével mégis nagy sikert aratott. Kétezertizenhétben ismét nyolcadik, majd 2018-ban ötödik lett, 2019 azonban átütő sikert hozott, hiszen a dobogó felső fokára állhatott. A szakértők szerint a 38 éves versenyző mindent alárendelt a testépítésnek, aminek köszönhetően apró lépésekkel ért fel a csúcsra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brandon Curry (@brandon__curry) által megosztott bejegyzés,

Brandon Curry az a fajta, aki mindig a nehezebb utat választja, mert azt vallja, csakis a rögös út vezet a sikerhez.

Futókönyv mellé futóöv!
Olvasóink közül már nagyon sokan találkoztak Futóarcok című könyvünkkel. Karácsonyi ajándéknak is jó választás lehet a több mint harminc remek magyar szabadidős futót bemutató kemény fedeles kötet, amelyet most a bolti árhoz képest 30 százalékos kedvezménnyel lehet megrendelni, ráadásul minden könyvhöz egy világító futóövet is ajándékba adunk.

Amióta azonban kiderült, hogy a hétszeres Mr. Olympia-győztes amerikai Phil Heath visszatér, rátett még egy lapáttal. A fenti videóban jól látszik, micsoda elánnal és milyen keményen készül a decemberi megméretésre. Phil Heathen kívül akad még egy nagy kihívója Currynek: a brit James „Flex” Lewis – akit sokan a nem nyílt (non-open) testépítőversenyek valaha volt legjelentősebb alakjának tartanak – februárban úgy döntött, harcba száll az idei Mr. Olympia-címért, így egy színpadon láthatjuk majd a legnagyobbakkal. A versenyt annyira komolyan veszi, hogy Curry még saját tennessee-i edzőtermének megnyitójára sem ment el, mert éppen Kuvaitban készült.

„Nagyon szerettem volna ott lenni az ünnepségen, de mivel lassan a felkészülés hajrája következik, nem tehettem meg, hogy akár néhány napra is leálljak – vallotta be a barbend.com-nak adott interjújában. – Szerencsére a feleségem is figyelmeztetett, hogy nem szakíthatom meg a felkészülésemet, mert most a második Mr. Olympia-cím megszerzése a legfontosabb.”

Visszatérve a kihívóira: Curryt egyáltalán nem zavarja, hogy ilyen sokan akarják megfosztani bajnoki címétől, sőt!

„Hazudnék, ha azt állítanám, nem gondolok arra, kikkel állok majd egy színpadon, de ebből rengeteg erőt merítek – ismerte el a testépítő. – Igyekszem kizárólag magamra és a teljesítményemre összpontosítani. Azon vagyok, hogy hozzam a három D-s tekintetet, a széles vállakat és a vékony derekat. Lehet, hogy a rajongóimat jobban érdekli, mi történik majd decemberben, én egyelőre a jelenre koncentrálok.”

Az interjúban arra is választ kaptunk, mitől lesz Curry jobb vagy más idén, mint tavaly.

„Minden az állóképességen múlik – válaszolt röviden. – Ha elérem azt a szintet, amelyet a tavalyi Arnold Classicon mutattam, és a súlyomat is sikerül némileg gyarapítanom, nem lesz problémám a Mr. Olympián. Személyi edzőmmel nap mint nap áttekintjük a mutatóimat, és a szerint alakítjuk az edzéstervet. Szerencsére a kardioedzéseken nem kellett változtatnunk, mert már elég szikárak az izmaim. A testsúlyom és az izmaim is szépen gyarapodnak, napról napra egyre nagyobbnak látszom. Ha mindemellett sikerül fenntartanom az állóképességemet, jó esélyem lehet a győzelemre.”

Az idei Mr. Olympiát december 17. és 20. között tartják Las Vegasban. Íme, a már kvalifikált testépítők névsora:

William Bonac (Hollandia), Hadi Csupan (Irán),Rafael Brandao (Brazília), Maxx Charles (Egyesült Államok), Brandon Curry (Egyesült Államok), Nathan DeAsha (Egyesült Királyság), Mamdu Elszbiaj (Egyiptom), Regan Grimes (Kanada), Phil Heath (Egyesült Államok), James Hollingshead (Egyesült Királyság), Dexter Jackson (Egyesült Államok), Hunter Labrada (Egyesült Államok), Li Szung Dzsul (Dél-Korea), Cedric McMillan (Egyesült Államok), Juan Morel (Egyesült Államok), Lukás Osladil (Csehország), Justin Luis Rodriguez (Egyesült Államok), Antoine Vaillant (Kanada), Iain Valliere (Kanada), Akim Williams (Egyesült Államok), Roelly Winklaar (Curaçao).

A Mr. Olympia eddigi győzteseinek névsorát ide kattintva olvashatják el.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.