David Beckham: nincs leállás!

David Beckham az évek alatt hozzászokott a mozgáshoz. A sztár egy pil­la­natra sem áll le, min­dig újabb és újabb ki­hí­vá­sok elé ál­lítja magát, és erre tanítja fiait is.

David Beckham 43 évesen is csúcsformában van.

Persze sokan mondhatják, könnyű neki, biztosan hetente fekszik különböző plasztikai sebészek kése alá, méregdrága arckezelésekre jár, és ki tudja, talán még izmot is ültettek a karjába. Nos, az egykori sztárfocista elárulta, hogyan marad mindig fitt, egy pillanatra sem áll le, mindig újabb és újabb kihívások elé állítja magát, és erre tanítja fiait is.

Brooklyn, Romeo és Cruz édesapjuk nagy bánatára ugyan nem fociznak, de a sportot ők is kedvelik, és erre tanítja őket a családfő is. Amerikai otthonuktól nem messze van egy menő edzőterem, ahová gyakran viszi magával a srácait is. Legutóbb a tizenhárom esztendős Cruzt vitte le egy edzésre, ahol híres sztáredzők vették kezelésbe, köztük Chase Weber is – erről a világhálón is posztolt néhány képet. Nos, David Beckham gyakran futópadon is kínozza magát, elárulta, hogyan tartja ilyen fitten magát.

Hogy mi a titok?

A magas intenzitású szakaszos testmozgás. Hogy micsoda? Az úgynevezett HIIT-edzés (High Intensity Interval Training – magas intenzitású szakaszos testmozgás) lényege, hogy rövid, intenzív időszakokat váltogatunk pihenő periódusokkal. Az intenzív szakaszban a saját tízes skáládon a 9-es fokozatot válaszd, a pihenő periódusban pedig a 4-es, 5-ös szintet célozd meg. A gyakorlatok sora rendkívül széles, így garantáltan mindenki találhat magának olyan edzésformát, ami a fizikai állapotának megfelelő. A gyakorlatok között megtaláljuk például a futást, az intenzív a sétát, az úszást, a fekvőtámaszt, a kerékpározást, a lépcsőzést és a súlyzós gyakorlatokat is.

Lássuk konkrét példákon keresztül:

Első gyakorlat: Ötperces futás a maximális teljesítmény nyolcvanszázalékos szintjén! Tehát egy tízes skálán célozzuk meg a nyolcast! Ezután négy perc pihenés következik, majd ismételjük meg négy alkalommal.

Második gyakorlat: Kétperces futás 9,5-es fokozaton! Egy perc pihenés, majd séta négyes fokozaton. Ebből csináljunk nyolc kört.

Harmadik gyakorlat: Húsz másodperces sprint a maximumon! A maximum az, amikor úgy érezzük, az életünkért kell futni. Pihenés negyven másodperc! Ismételjük hússzor egymás után.

Negyedik gyakorlat: Fussunk 50 métert egy irányba, majd vissza ugyanazt a távot húsz-húsz másodperc alatt, ez nagyjából kilences szintnek felel meg. Ezután másfél perc pihenő következik, ami lehet séta, helyben járás, esetleg nyújtás. Ebből végezzünk tíz kört, és már készen is vagyunk…

Ötödik gyakorlat: Egyszerű, mint az egyszer egy… Kezdjünk ötvenméteres sprinttel, maximális erőbedobással, majd tíz másodperc pihenő következhet. Ebből nyolc sorozatot csináljunk, majd indulhatunk is haza zuhanyozni.

David Beckham tippje, hogy a fenti edzések között tartsunk minimum 48 óra pihenőt, így jobban érvényesül a zsírégető és izomépítő hatás!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kis híján elaludt a frissítő állomáson, végül bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n
Eszkimó hagyatékból született a harcos kajakpóló
Amit nem érdemes kihagyni: erőnléti edzések a futók számára
Hibázott, de női magyar csúcsot döntött és bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n
Arra figyelt, nehogy elájuljon a magabiztos győzelmet hozó Európa-bajnokságon

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.