Kipróbálták: nem átlagembernek való a testépítő-legenda brutális étrendje

A YouTube-on népszerű testépítő, Will Tennyson kipróbálta, milyen Ronnie Coleman tömegnövelő étrendje, és a nap végére teljesen kikészült a rengeteg csirkemellet tartalmazó fehérjebombától.

Szinte futószalagon jelennek meg a cikkek, hogy egyes sportolók, színészek milyen diétát követnek. Akiket kicsit is foglalkoztat a téma, előszeretettel olvassák el az ezzel kapcsolatos írásokat, legyen szó futballista, futó, kigyúrt színész vagy éppen testépítő étrendjéről.

Ilyenkor mindig külön hangsúlyozni kell, hogy érdemes mindenkinek személyre szabott étrendet követnie, lehetőleg kikérni egy szakember tanácsát is. A megfelelő érkezés ugyanis nagyban függ egyebek mellett a kortól, súlytól, egészségi állapottól, sportágtól, a céltól és az esetleges ételérzékenységtől is.

De most nem ennek kapcsán írunk a témáról, hanem mert a YouTube-on nagy népszerűségnek örvendő, több mint kétmillió feliratkozóval büszkélkedő, testépítéssel kapcsolatos témákkal foglalkozó Will Tennyson úgy döntött, kipróbálja, milyen a nyolcszoros Mr. Olympia-győztes Ronnie Coleman 6000 kalóriás, 600 gramm fehérjét tartalmazó tömegnövelő étrendje.

Ronnie Coleman

Nos, állítása szerint az első étkezés a legkeményebb, ami két csésze tojásfehérjéből, sajtporból, egy csésze grízből, két szelet sajtból – a videó alapján mindez összekeverve – és kávéból áll. Már önmagában ez valóságos fehérjebomba a 70.3 grammos fehérjetartalmával.

Ezt követi a második étkezés, ami körülbelül fél kiló csirkemellből, kukoricakenyérből, másfél csésze babból és másfél csésze barna rizsből áll. Csak ez 172 gramm proteint tartalmaz, már ránézésre is hatalmas adag, nem csoda, hogy Will Tennyson állítása szerint eddigre már teljesen „kikészült” az emésztőrendszere.

Ezt követte egy melledzés, majd újabb 400 gramm csirkemell sült krumplival. Itt Will Tennyson már szó szerint szenvedett, és nem értette, hogy képes valaki egy nap ennyi csirkemellet megenni. Nos, csak annyit tennénk hozzá, hogy Ronnie Coleman bizonyára nem véletlenül volt akkora, amekkora, és ez is kellett ahhoz, hogy a világ egyik legnépszerűbb testépítője legyen.

A negyedik menü bélszínből, 140 gramm csirkemellből, egy hatalmas adag sült krumpliból és limonádéból áll. A nap végén az ötödik, utolsó étkezés négykanálnyi fehérjeport tartalmaz. Nem véletlen, hogy Will Tennyson óriási tisztelettel beszélt Colemanról, miután kipróbálta a nem mindennapi, rengeteg fehérjét és kalóriát tartalmazó menüsort.

„Ez Ronnie Coleman átlagos napja – mondta. – Tömegnövelés és edzés azért, hogy nyolcszoros Mr. Olympiának vallhassa magát. Ez az ember okkal lett ekkora legenda. Minden egyes nap megcsinálta ezt anélkül, hogy panaszkodott volna. Nagyon keményen készült, akkor is, amikor teljes munkaidőben dolgozott. Le a kalappal, ilyen egy igazi bajnok.”

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A görögországi versenyek motiválják igazán
Nem rendezik meg többet az Authentic Phidippides Runt
Mindent megtesz, hogy bekerüljön a 24 órás válogatottba
Fighters’ Run Budapesttől kőhajításnyira áprilisban
Ötven és száz kilométeres versenyt is megnyert már az idén

Videók

Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól
Te meddig tudsz dekázni? Ő a Mount Everestig!

Hegymászás

Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket
Küldetéstudata volt, tudása viszont semmi: az őrült mászón a hite sem segített
Három nap és két éjszaka a halálfalban: kőzápor után magyar siker az Eigeren

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.