Nagyszerű magyar siker, Molnár Péter újabb kvótát szerzett a Mr. Olympiára

A testépítő a Prague Prón aratott győzelmével a 212 font alatti kategóriában is kvalifikálta magát a profik decemberi csúcseseményére.

Szenzációs teljesítményt nyújtott a hétvégén az egyik, ha nem a legsikeresebb magyar hivatásos testépítő, Molnár Péter. A Prague Pro elnevezésű profi versenyen ugyanis német, spanyol, brit, olasz, lengyel és szlovák ellenfeleit megelőzve első lett a 212 font, vagyis a 96 kilogramm alatti versenyzők viadalában. Győzelmével ebben a kategóriában is indulási jogot szerzett a december 15. és 18. között sorra kerülő Mr. Olympiára, s mivel már korábban a classic physique besorolásban is kvótához jutott, elméletileg két kategóriában is színpadra állhat december derekán a profi testépítés csúcseseményén Las Vegasban.

„A hétvégén történelmet írtam, hiszen két kategóriában is kvalifikáltam magam a Mr. Olympiára, ami eddig mindössze négy testépítőnek sikerült – nyilatkozta boldogan a Csupasportnak. – Apró előrelépés, mégis nagyon örülök neki. A tavalyi Mr. Olympia döntőit nézve fogalmazódott meg bennem, hogy a 212 font alatti kategóriában is az arányok vitték az első helyet. Ez a besorolás súlyban sokkal egészségesebb nekem, mert nem kell feleslegesen lefogynom egy olyan súlykorlát alá, amellyel elvesztem az arányaim és a tömörségem. Tettünk egy próbát a szeptemberi Arnold Classicon Angliában, ahol negyedik helyen végeztem. Innentől az volt a tervem, hogy ebben a kategóriában is kvalifikáljam magam a Mr. Olympiára, ami sikerült is a Prague Pro versenyen. Hatalmas öröm, hiszen versenyképesebb vagyok ebben a besorolásban. Ha jól tudom, eddig négy versenyzőnek sikerült két kategóriában is indulási jogot szereznie. Vicces, hogy a verseny utáni napon többen is kérdezték tőlünk, mi mikor indulunk haza. Éppen ekkor végeztünk a lábedzéssel a termemben. Akár nyersz, akár veszítesz, utolsóként menj el az edzőteremből, és elsőként érkezz oda!”

Felvetődik a kérdés, hogyan lehet egyszerre két kategóriában is helytállni egy ilyen világversenyen. A választ a magyar testépítő adta meg.

„Ilyenkor választani lehet a besorolások között. A 212 a nehezebb, amelyben a fizikum a nagyobb testsúllyal tud kiteljesedni, ezért végül ebben indulok el a Mr. Olympián. Hozzá kell tennem, a szívem örökké a klasszikus testépítésé, azaz a classic physique-é marad.”

Molnárnak nem ismeretlen terep a Mr. Olympia: a tavalyi versenyen a középmezőnyben végzett, idei formáját nézve azonban könnyen elképzelhető, hogy felülmúlja 2021-es teljesítményét. A viadalon egy másik magyar, Németh Bálint is színpadra áll, méghozzá a men’s physique mezőnyében.

Izmos test, de nem extrém testépítés

A 212 font alatti kategóriában 96 kilogrammnál kisebb súlyú, alacsonyabb testépítők versenyeznek. A classic physique (klasszikus testépítés) kategóriát olyan férfiversenyzőknek találták ki, akik izmosabb testre törekszenek, de nem vágynak az extrém testépítésre. Classic physique kategória fő követelményei a megfelelő arányok, ívek és szimmetria, valamint a keskeny csípő. A versenyzők a testépítés hagyományos kötelező pózait mutatják be a színpadon.

Forrás: www.muscleandfitness.hu

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger és Hemsworth is imádja a könnyen elérhető teljesítményfokozót
Tizenöt éves csúcsot döntött meg a skót a világ egyik legveszélyesebb hajózási vizén
Újra itt az esély a fogaskerekű legyőzésére a hegyvidéki emelkedőn
Volt, hogy felmentették testnevelésóra alól – ma vallja, a sport kitartásra nevel
Páros edzésgyakorlattal nyűgözte le rajongóit a Beckham-házaspár – videóval!

Videók

Másfél percnyi félelem: veszélyes séta egy kötélen a havas hegycsúcsok között
Ezért ne nézzük őrültnek, aki egykerekű bringát visz magával a hegyekbe
Íme a bizonyíték: ésszel és erővel a fizika törvényei is legyőzhetőek

Hegymászás

Patagóniai kaland: elzárva a külvilágtól a legnehezebb utat kellett választaniuk
A Jégharcosok megmutatták a világnak, hogy semmi sem lehetetlen a Himalájában
Értékesebb egyik a másiknál? Hegymászás mesterséges oxigénnel és anélkül

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.