Nagyszerű magyar siker, Molnár Péter újabb kvótát szerzett a Mr. Olympiára

A testépítő a Prague Prón aratott győzelmével a 212 font alatti kategóriában is kvalifikálta magát a profik decemberi csúcseseményére.

Szenzációs teljesítményt nyújtott a hétvégén az egyik, ha nem a legsikeresebb magyar hivatásos testépítő, Molnár Péter. A Prague Pro elnevezésű profi versenyen ugyanis német, spanyol, brit, olasz, lengyel és szlovák ellenfeleit megelőzve első lett a 212 font, vagyis a 96 kilogramm alatti versenyzők viadalában. Győzelmével ebben a kategóriában is indulási jogot szerzett a december 15. és 18. között sorra kerülő Mr. Olympiára, s mivel már korábban a classic physique besorolásban is kvótához jutott, elméletileg két kategóriában is színpadra állhat december derekán a profi testépítés csúcseseményén Las Vegasban.

„A hétvégén történelmet írtam, hiszen két kategóriában is kvalifikáltam magam a Mr. Olympiára, ami eddig mindössze négy testépítőnek sikerült – nyilatkozta boldogan a Csupasportnak. – Apró előrelépés, mégis nagyon örülök neki. A tavalyi Mr. Olympia döntőit nézve fogalmazódott meg bennem, hogy a 212 font alatti kategóriában is az arányok vitték az első helyet. Ez a besorolás súlyban sokkal egészségesebb nekem, mert nem kell feleslegesen lefogynom egy olyan súlykorlát alá, amellyel elvesztem az arányaim és a tömörségem. Tettünk egy próbát a szeptemberi Arnold Classicon Angliában, ahol negyedik helyen végeztem. Innentől az volt a tervem, hogy ebben a kategóriában is kvalifikáljam magam a Mr. Olympiára, ami sikerült is a Prague Pro versenyen. Hatalmas öröm, hiszen versenyképesebb vagyok ebben a besorolásban. Ha jól tudom, eddig négy versenyzőnek sikerült két kategóriában is indulási jogot szereznie. Vicces, hogy a verseny utáni napon többen is kérdezték tőlünk, mi mikor indulunk haza. Éppen ekkor végeztünk a lábedzéssel a termemben. Akár nyersz, akár veszítesz, utolsóként menj el az edzőteremből, és elsőként érkezz oda!”

Felvetődik a kérdés, hogyan lehet egyszerre két kategóriában is helytállni egy ilyen világversenyen. A választ a magyar testépítő adta meg.

„Ilyenkor választani lehet a besorolások között. A 212 a nehezebb, amelyben a fizikum a nagyobb testsúllyal tud kiteljesedni, ezért végül ebben indulok el a Mr. Olympián. Hozzá kell tennem, a szívem örökké a klasszikus testépítésé, azaz a classic physique-é marad.”

Molnárnak nem ismeretlen terep a Mr. Olympia: a tavalyi versenyen a középmezőnyben végzett, idei formáját nézve azonban könnyen elképzelhető, hogy felülmúlja 2021-es teljesítményét. A viadalon egy másik magyar, Németh Bálint is színpadra áll, méghozzá a men’s physique mezőnyében.

Izmos test, de nem extrém testépítés

A 212 font alatti kategóriában 96 kilogrammnál kisebb súlyú, alacsonyabb testépítők versenyeznek. A classic physique (klasszikus testépítés) kategóriát olyan férfiversenyzőknek találták ki, akik izmosabb testre törekszenek, de nem vágynak az extrém testépítésre. Classic physique kategória fő követelményei a megfelelő arányok, ívek és szimmetria, valamint a keskeny csípő. A versenyzők a testépítés hagyományos kötelező pózait mutatják be a színpadon.

Forrás: www.muscleandfitness.hu

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hatalmas bukás után kiváló terápia, ha mielőbb újra bringára pattanunk
Új kategóriájában a legjobb hatba kerülés a magyar testépítő álma a Mr. Olympián
Káprázatos eredmények születtek a valenciai maratonin
A fanatizmusnak nincs határa: 58 kilométert futott egy sima körforgalomban
Rengeteg edzés és szigorú diéta: nehéz, de kifizetődő az út a szuperhőssé válásig

Videók

Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai
Nem kell lépcső, nem kell lift: néhány másodperc alatt irány az épületek teteje!
Elképesztő sportos pillanatok, amelyek rácáfolnak mindenféle fizikai törvényre

Hegymászás

Klein Dávid: a Tátra kiismerhetetlen, ahol még számos jelentős célt lehet elérni
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
Magyarok a világ tetején: Erőss Zsolt sikere új távlatokat nyitott

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.