Négy magyar érem: versenyzőink toronymagasan verték a mezőnyt a vb-n

A dél-koreai Csedzsuban megrendezett világbajnokságon Balogh Eszter és Karikó Brigitta minden várakozást felülmúlva szállította az érmeket.

Október 18. és 23. között a dél-koreai Csedzsu adott otthont a junior és felnőtt fitnesz-világbajnokságnak, amelyen Balogh Eszter (acrobatic fitness), Karikó Brigitta (artistic fitness) és Nagy Viktória Zoé (acrobatic fitness) képviselte a magyar színeket.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy sportolóink túlteljesítették a tervet, és két-két arany-, illetve ezüstéremmel, továbbá egy 5. helyezéssel tértek haza. Sikerük értékét növeli, hogy rendkívül erős mezőnyben kellett helytállniuk. Bár a világbajnokság előtt Huber István, a Magyar Testépítő- és Fitneszszövetség elnöke visszafogottan latolgatta az esélyeket, és elsősorban a döntőbe jutást fogalmazta meg fő célként, a versenyt követően már nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel.

„Csodás eredményeket értünk el – kezdte az értékelést az elnök. – A juniorok küzdelmében két vb-címet szereztünk, a felnőttek között pedig két második és egy ötödik hellyel gazdagodtunk. Az ötödik helyezést elérő Nagy Viktória sajnos sérüléssel bajlódott, így nem tudta hozni a valós formáját, ám így is rendkívül örülünk, hogy bejutott a döntőbe. Fantasztikus érzés volt úgy részt venni a világbajnokságon, hogy lányaink nemcsak remekül felkészültek, hanem eredményesen is szerepeltek.”

Cservenyák Gabriella tanítványa, Balogh Eszter toronymagasan múlta felül ellenfeleit a juniorok mezőnyében, a felnőttek között pedig csupán egy ponttal maradt le a dobogó felső fokáról.

„Ez a világbajnoki cím volt az álmom – mondta boldogan az Arnold Classic-győztes fitneszversenyző a juniorok között elért aranyérméről. – Elképesztően erős mezőnyben kellett helytállnom, nem volt sem magasság, sem pedig életkor szerinti bontás, ami igencsak megnehezítette a dolgomat. Nekem ebben a kategóriában sikerült toronymagasan nyernem, gyakorlatban és pózolásban is egyértelműen engem hoztak ki győztesnek.

Nagyon hálás vagyok, hogy átélhettem ezt az élményt, és hogy a magyar himnusz alatt együtt sírhattam örömömben a szüleimmel. A legjobb formámat hoztam, minden tőlem telhetőt megtettem a sikerért, a többi már nem rajtam múlt, a sorsom a pontozóbírók kezében volt. Életem egyik legnehezebb felkészülésén vagyok túl, büszke vagyok magamra, hogy végigcsináltam, és sosem adtam fel.”

Karikó Brigitta – akit szintén Cservenyák Gabriella készített fel a vb-re – meglepő teljesítménnyel rukkolt ki, és junior-világbajnoki címe mellé 17 évesen (!) egy ezüstérmet is szerzett a felnőttek mezőnyében.

„Időbe telt, hogy feldolgozzam, junior-világbajnok lettem, és hogy második helyezést értem el a felnőttek között – hangoztatta Karikó Brigitta. – Úgy indultam el Dél-Koreába, hogy a legjobb tudásom szerint fogok versenyezni, és igyekszem minél jobb helyezést elérni. Nem is mertem belegondolni azonban, hogy megnyerem a vébét, hiszen többszörös világbajnokok versengtek egymással a mezőnyben, amely junior- és felnőttszinten is erős volt. A juniorok nyílt küzdelmében nem választották külön az indulókat magasság és korosztály szerint, a felnőttek között pedig olyanokkal indultam, akiknek sok év munka, tapasztalat és versenyzés áll a hátuk mögött. Amint edzőm, Cservenyák Gabriella írta, toronymagasan vertük a mezőnyt. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de mindig van hová fejlődnöm, dolgozunk tovább, hogy még jobb lehessek. Köszönöm a felkészítést edzőimnek, Cservenyák Gabriellának és Farkas Editnek, mert rengeteg munkájuk van benne, ez az eredmény nem született volna meg az ő segítségük nélkül.”

Végül ne menjünk el szó nélkül Nagy Viktória Zoé 5. helyezése mellett se! A versenyző – akinek felkészülését Shane Tusup is segítette – a világbajnokság előtt már annak is örült volna, ha bejut a döntőbe, ám ötödik helyezésével sokakat meglepett. Ha nem sérül meg, talán előrébb is végezhetett volna a rangsorban.

Fitnesz-világbajokság, (Csedzsu, október 18-23.), magyar eredmények

 

  • Balogh Eszter (junior acrobatic fitness): 1. hely
  • Balogh Eszter (felnőtt acrobatic fitness): 2. hely
  • Karikó Brigitta (junior artistic fitness): 1. hely
  • Karikó Brigitta (felnőtt artistic fitness): 2. hely
  • Nagy Viktória Zoé (felnőtt acrobatic fitness): 5.hely

Fotó: IFBB

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.