Öt nagyszerű gyakorlat a feszes és formás combokért

Ha nyár, akkor a feszes combok rendre napirendre kerülnek. Nagy Bernadett személyi edző összegyűjtötte az öt leghatékonyabb gyakorlatot.

 

Ha a combok formázásáról van szó, örök kérdés, a külső vagy a belső részekre érdemes-e nagyobb hangsúlyt fektetni. Ilyenkor nyáron a lengébb öltözetben, fürdőruhában szem elé kerülnek ezek a testrészek is, a hölgyek többsége nem véletlenül szeretne fogyni a belső részről, hiszen a combok összeérése esztétikailag is zavaró, de gyakran fájdalmat is okozhat a mindennapok során. Ráadásul a combizmok erősítése az egészségmegőrzés szempontjából is fontos, hiszen a négyfejű combizom felel többek között a térd stabilitásáért is.

Nagy Bernadett, az Everest Fitness&Gym személyi edzője jól tudja, a láb, a combok formázása sokak számára kényes terület, márpedig ha valaki formás combokra vágyik, a lábgyakorlatok során mind a külső, mind a belső részüket át kell mozgatni. A tréner segítségével öt olyan gyakorlatot ismerhetünk meg, mely kifejezetten a combközelítő izmok edzésére szolgál.

Top 5 gyakorlat a combközelítő izmok edzésére

  1. A konditeremben a hölgyek által egyik leginkább kedvelt masina a comközelítőgép. Sokan azonban nem szabályosan hajtják végre a gyakorlatot, ami akár sérüléshez is vezethet. Fontos, hogy a hátunk mindig egyenes legyen, húzzuk ki magunkat, még véletlenül se görnyedjünk. A súly megválasztása is fontos, ha túlzottan kis súllyal dolgozunk, nem érjük el a kellő hatást, a túlzottan naggyal viszont akár mikroszakadásokat is szenvedhetünk.
  2. Ha odahaza szeretnénk tenni combunk feszességéért, az egyik legjobb gyakorlat a guggolás széles terpeszben. Álljunk vállszélességnél nagyobb terpeszbe, a lábfejünk nézzen kifelé. Fontos, hogy a testtartásra itt is figyeljünk a feladat elvégzése közben, egyenes háttal guggoljunk le, majd térjünk vissza a kiinduló helyzetbe. Érdemes kisebb ismétlésszámmal kezdeni, és a napok, hetek előrehaladtával növelni.
  3. A lábemelés előre is tökéletes feladat a combok átmozgatására. Feküdjünk oldalsó alkartámaszba, és a felül lévő lábunkat hajlítsuk be. Ennél a gyakorlatnál az elülső lábunkat fogjuk megdolgoztatni. Nyújtsuk ki előre a lábfejünket, amely lehetőleg derékszöget zárjon be a törzsünkkel. Fontos, hogy legyen vízszintes a talajjal és feszítsük vissza, majd jöhetnek a lábemelések. Figyeljünk arra is, hogy a lábunk sose érintse a földet.
  4. A belsőcomb edzése fitballal kevésbé ismert gyakorlat, pedig rendkívül hatékony. Feküdjünk hanyatt, a lábunkat emeljük fel a levegőbe derékszögben behajlítva. A labdát tartsuk a térdünk között, és szorítsuk össze amennyire csak tudjuk. Legalább hatvan másodpercig tartsuk a szorítást, majd némi lazítást követően jöhet az ismétlés.
  5. Érdemes kitöréssel zárni a programot. A kitörés oldalra gyakorlatnál álljunk vállszélességű terpeszben, majd lépjünk ki oldalra az egyik lábunkkal úgy, hogy közben behajlítjuk a térdünket. A másik maradjon nyújtva, akkor végezzük helyesen a gyakorlatot, ha érezzük, ahogy feszülnek az izmaink.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.