Otthon is megteremthetjük az edzőtermi körülményeket

Amikor éjt nappallá téve dolgozunk, és nincs időnk eljutni az edzőterembe, ne essünk kétségbe: elég egyszer befektetnünk az eszközökbe. 

Sokakat zavar, hogy a mindennapos rohanás, a munka és a családi teendők mellett nincs ideje edzőterembe járni. Egy hosszú és fárasztó nap után az ember inkább hazavágyik.

Ha egy rohanós nap végén mégis marad energiánk némi testmozgásra, otthon is megtehetjük, amivel mindenki jól jár: nem raboljuk az időt a családunktól, és még az izmainkat is jól megdolgoztatjuk.

Némi furfanggal és megfelelő felszereléssel edzőtermi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba. Ezt segítik elő azok az eszközök, amelyeket kifejezetten otthoni használatra terveztek: kis helyet foglalnak el, multifunkcionálisak, ráadásul megfizethetőek, így még rossz időben is jót mozoghatunk anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk.

Elektronikus segítség

Bármilyen furcsán hangzik is, az internettel, a kütyükkel és a DVD-vel is jó barátságot köthetünk, ha az egészségünkről és az otthoni workoutról van szó.

A YouTube-csatornán számos meglehetősen színvonalas edzéstervet találunk. Mielőtt kiválasztjuk, hogy melyik videót szeretnénk „szamárvezetőnek”, érdemes elolvasnunk a hozzászólásokat, megnéznünk a lájkok, a megtekintések és a megosztások számát is.

Ez például egy színvonalas, alig félórás, kiadós kardióedzés.

Persze van, aki az applikációkra esküszik, ezekkel kapcsolatban azonban óvatosnak kell lennünk, ahogyan erről korábban írtunk. A Johnson and Johnson Official Seven Minute Workout az egyik legmegbízhatóbb ingyenes alkalmazás, amely az év nagy durranása lehet, hiszen bárhol elvégezhető, mindössze hétperces gyakorlatsorozatokat mutat be, amelyekre élmény mozognunk.

Fitneszeszközök

Fotók: AFP

Az Adidas húzódzkodórúdját úgy alakították ki, hogy nem kell felcsavaroznunk a falra ahhoz, hogy biztonságosan tudjuk használni. A csúszásgátlókkal ellátott kellék összehajtható, gyorsan össze-, illetve szétszerelhető, használat után pedig mehet a szekrénybe vagy az ágy alá! Ára 11 000 forint.

A pilates alapcsomag 14 000 forintba kerül, egy labdát, egy ellenállást kifejtő pántot és gyűrűt, valamint egy gyakorlatokat tartalmazó munkafüzetet tartalmaz. Érdemes kipróbálnunk, kezdők és haladók egyaránt használhatják, a szett pedig alig foglal helyet.

Körözés furcsa ütközéssel
A körözős versenyeknek is megvan a maguk varázsa, nagyon sokan imádják őket. Igaz, ez az év elég faramuci: egy napon tartják két különböző helyszínen a legnagyobb 24 órás versenyeket.
Erről és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

Az ASM-fitneszdoboz ára csupán 10 000 forint, és mindent tartalmaz, ami az otthoni workouthoz elengedhetetlen. Némi túlzással állíthatjuk, szinte alig van a dobozban valami, mégis szinte minden benne van. Persze ne várjunk túl sokat tőle, de biztosan hozza a minimumot. A görgővel jól megmozgathatjuk a hasizmunkat, a mini fekvőtámaszállvánnyal a mellizmunkra gyúrhatunk, a csomag legcukibb retró darabjával, az ugrókötéllel pedig még a gyerekeket is elkápráztathatjuk. A tervezők mindenre gondoltak, még térdvédőmatracokat is mellékeltek a csomaghoz.

Az állítható kézi súlyzót még a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, ha nagyon muszáj. Az ára meglehetősen borsos, 40 000 forint – így talán mégis jobb lesz, ha otthon tartjuk… Okkal vetődik fel a kérdés, mit is kapunk az árért cserébe? A súlyzóra magunk pakolhatjuk fel az egyenként két és fél kilogramm súlyú nehezékeket, így azt összesen 25 kilogrammra „hizlalhatjuk” fel.

A JLL-egyensúlydeszka nemcsak fizikai állapotunk, hanem egyensúlyérzékünk javítására is alkalmas kellék. A deszka tetejét csúszásgátló anyaggal látták el, ám ha valakit ez sem győz meg, használatkor tegyen alá jógamatracot vagy szobaszőnyeget. A lájtos egyensúlydeszkázást guggológyakorlatokkal dobhatjuk fel. Az eszköz ára 6000 forint.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Akadályfutás – télen akár mínusz tíz fokban is
Peák Barnabás: Rossz volt az idei év, jövőre remélem szerencsésebb leszek
Világbajnoki címek, rekordok, kerékpáros-baleset – ilyen volt Brown Viktória éve
Még mindig nem hordanak elegen bukósisakot
Garantált a minőségi edzés az első személyzet nélküli, automata teremben

Videók

Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Őrült via ferrata – felfelé gyalog, lefelé bringával

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.