A hőség sem jelentett akadályt

Szombaton került sor a hetedik Runway Runra, amelyen mintegy ezer sportember futott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér futópályáján, köztük Szijjártó Péter külügyminiszter és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos.

Már reggel fél kilenckor gyülekeztek a piros pólós futók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljában, 10 órára pedig több mint 1100-an húzták magukra a hetedik Runway Run hivatalos pólóját.

A program a gyerekek futásával indult, ők másfél kilométert teljesítettek (a Malév TU-154-es gépéig futottak el, s vissza), majd következtek a felnőttek, akik 5, illetve 10 kilométeren álltak rajthoz a meghívásos versenyen.

A viadalon a légiközlekedési iparág, a légitársaságok, illetve a nemzetközi nagyvállalatok képviselői állhatnak rajthoz évről évre, no meg azok a szerencsések, akik a Facebookon indulási lehetőséget nyernek.

Akik pedig vállalták, hogy a hatalmas hőségben, forró betonon futnak (60-70 fokos is lehetett a talaj), az is erőt adhatott nekik, hogy a nevezési díjból befolyó összeget a fogyatékkal élők sportolását támogató Suhanj! Alapítványnak, illetve a leukémiás gyerekek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan Alapítványnak ajánlják fel.

A résztvevők között volt (már másodszor) Szijjártó Péter külügyminiszter is, sőt a 10 kilométeren elért 43:56 perces idejével a 18. helyet szerezte meg. A megméretésen a férfiaknál Vas Gábor, a nőknél Szőke Cecília volt a leggyorsabb, míg 5 kilométeren Csuka Balázs és Herter Katalin Júlia diadalmaskodott. A legjobb futókocsis, kézi meghajtású kerékpáros, illetve látássérült induló Csomós Júlia, Juhász Tamás és Bereczki Nelli lett.

A verseny közös bemelegítéssel indult, amelyet Vígh Domonkos fitnesz és testépítő Európa- és világbajnok tartott, a műsorvezető megtapsoltatta az első versenyükön induló résztvevőket, majd a közös visszaszámlálással rajtolt a versenyt. A startnál ott volt az olimpiai bajnok kajakos, az öt kilométert teljesítő Storcz Botond, míg a szintén olimpiai bajnok Kovács Katalin lányával futotta le a 1.5 kilométert.

Szijjártó Péter külügyminiszter és Iain Lindsay, Nagy Britannia magyarországi nagykövete a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megrendezett Runway Run 7 elnevezésű futóversenyen.

Kedves gesztus volt a rendezők részéről, hogy a célban mindenkit egyesével, név szerint köszöntöttek, no meg vízzel várták, mivel a nyár végi napsütésben kulcsfontosságú volt a frissítés. Miután mindenki célba ért, jöhetett az ünnepélyes eredményhirdetés, készülhettek sorra a közös fotók (egymással vagy éppen a kiállított repülőgéppel), a végén pedig mindenkinek járt a taps, hiszen jó ügy érdekében vállalták a résztvevők, hogy ebben a forróságban is próbára teszik magukat.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ne csapjuk be a szervezetünket! – így kerülhetjük el a sokkhatásokat
Bogár János tanácsa: Ne fusd el az elejét! – kezdődik a 18. Ultrabalaton
Régen halálos veszélyt jelentett, ma már bárki végigjárhatja a Királyok ösvényét
Százévnyi egészség: nem mindegy, hogy valami elől, vagy valamiért futunk
A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.