A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző

Késely Barnabás célja az egyéni Ub-teljesítése, felesége, Hajnalka remek ultrafutó, míg egyik lányuk, Ajna válogatott úszó, másik lányuk Arina magas szinten táncol.

gyik

Sportos család az önöké, egyik lányuk, Ajna válogatott szinten úszik, Arina pedig magas szinten táncol, a felesége ultrafutó, és öntől sincs távol a mozgás. Önnél hogyan jött a képbe?

Fiatalon már rengeteg sportágat kipróbáltam, ám sohasem teljesedtem ki semmiben – mondta Késely Barnabás a Csupasportnak. – Akkoriban ott volt a futball, a túrázás, az atlétika, a súlyemelés vagy az asztalitenisz is. A gyerekeket is már korán elvittük sportolni, ám nem mondanám, hogy már akkor megvolt a futás szeretete, hiszen sem én, sem a feleségem nem űzte még ekkor. Inkább táncoltunk, ami szintén sportnak számít, sőt, eléggé intenzív mozgásforma. A gyerekek eközben választottak, Ajna az úszást, Arina a táncot, majd amíg ők edzésen voltak, a feleségem elkezdett futni. Így kezdődött, így vált a szenvedélyévé, lépésről lépésre haladt előre, jött a maratoni, majd az ultra. Hajnalka idén kihagyja az Ultrabalatont, de ott lesz a szlovén Vipava százhatvanöt kilométeres távján, amely hatezerötszáz méter szinttel van megfűszerezve.

És önnél mikor kapott szerepet a futás?
Ahogy mondtam, korábban fociztam is, de egy síbalesetben megsérült a térdem, így az olyan sportokat, amelyben gyors irányváltások vannak, nem tudom űzni. A futás remek választás volt, ám ezt is jól kell tudni csinálni. A feleségem eleinte rossz technikával futott, fájt a csípője, ám mára szépek a mozdulatai, és nincs semmiféle problémája. Visszatérve: nálam úgy jött a futás, hogy csatlakoztam a feleségemhez, mégse kelljen egyedül futnia az erdőben. Szépen lassan egyre többet futottam én is, mára pedig elmondhatom, hogy ultratávokat is teljesítettem már. Lefutottam az Ultra Trail Hungary ötvennégy kilométeres távját, de teljesítetem a Kinizsi Százast, a Gerecse 50-et vagy a Baradla Trailt is. Sokat futunk együtt Hajnival, neki nagy céljai vannak, de nekem is vannak terveim. A Balatont minden évben átúszom és körbebiciklizem, csapatban már többször körbe is futottam, de egyéniben is teljesíteni szeretném az Ultrabalatont. Ez az egyik legnagyobb célom. A mi családunkban a sport szórakozás, minőségi együtt töltött idő. Remek élményt ad, beszélgetünk, szenvedünk, és jókat mosolygunk. Velem ellentétben a feleségem nem szeret úszni, ám rá tudtam venni, hogy keresztedzésnek csinálja. Egyre jobb a technikája, büszke vagyok rá.

Említette, hogy fiatalon rengeteg sportágat kipróbált, ha jól tudom, ez a mai napig megmaradt, ugyanis nem csak fut, többféle sportot is űz rendszeresen.

Fiatalkoromban nem tanultam úszni, ám Ajnát látva beszippantott ez a sport is. Kipróbáltam, egyre jobban megtetszett, majd elvégeztem a Testnevelési Egyetemen az úszóedzőit, hogy még jobban belelássak a témába. Eleinte saját magamat treníroztam, de mára oktatok is, továbbá közösségi futásokat és túrázásokat szervezek. Apropó túrázás: ezt is szeretem, nagyon jól érzem magam a természetben. Tényleg mindenevő vagyok a sport terén, nem ragadok le egynél. Heti szinten futok, úszom, kerékpározom, túrázom és asztaliteniszezem, hétvégente pedig szurkolok a lányaimnak, így vagy úszó- vagy táncversenyen vagyok. Természetesen a feleségemmel futunk is, így ezt is beleszorítjuk az időnkbe. Sőt, nemrégiben belekóstoltam a falmászásba és a műugrásba is.

Biztosan nem unatkozik, ám a futásnál maradva: mi a legnagyobb célja?
Ahogy mondtam az egyik legnagyobb célom az, hogy egyéniben teljesítsem az Ultrabalatont, ám hogy mikor, az még kérdéses. Legyen meglepetés…

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nem mindenki lesz ultrafutó, de amit lefutsz, az a tiéd, nem veheti el senki!
Toldi Péter nyerte meg a világ egyik legkeményebb futóversenyét
Emberek a Dunában: több mint ezerötszázan úsztak Budapest szívében
Mészáros Tamás a Balaton-kör után dupla Spartathlont futna
Hasznos alkalmazások rövidebb és hosszabb túrákhoz

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.