A szekszárdi borvidék hozta meg kedvét a futáshoz, már ultratávokra edz

Naszvadi Gabriella már négyszer ért célba a Korinthoszon, tavaly életében először a 160 kilométeres távon. Amióta Maráz Zsuzsával dolgozik, a fejlődése folyamatos.

Naszvadi Gabriella tavaly április óta Maráz Zsuzsával dolgozik, azóta látványos fejlődésen ment keresztül. A Korinthoszt már négyszer teljesítette, ám az egyéni Ultrabalaton valamiért nem az ő terepe.

„Kilenc éve van jelen az életemben a futás – mondta a Csupasportnak a 48 éves, háziorvosi asszisztensként dolgozó Naszvadi Gabriella. – Először a ház körül kezdtem körbe-körbe szaladni, majd azt vettem észre, hogy egyre többet bírok, egyre jobban megy. Mivel szekszárdi vagyok, kimerészkedtem a borvidékre futni, ez a környezet hozta meg igazán a kedvem. Elkezdtem versenyezni, előbb félmaratoni, majd maratoni eseményeken vettem részt, egyre több helyre mentem a barátaimmal.”

Futás közben jólesik a pihenés

A szekszárdi sportoló először egy négytagú csapattal vett részt az Ultrabalatonon, elmondása szerint a maratoni után ez volt a következő lépcsőfok.

„Láttam egy bejegyzést, hogy három srác keres egy negyedik tagot az Ultrabalatonra. Ismeretlenül írtam nekik, és bevettek a csapatba.

Több mint ötven kilométer jutott mindenkinek. Ezután egyre jobban érdekeltek az ultrák, kipróbáltam magam egy hatórás versenyen is.”

A futó a Korinthosz 80-at háromszor teljesítette, míg tavaly életében először a verseny 160 kilométeres távján indult. Úgy fogalmazott, hogy az volt élete versenye, tökéletesen meg volt elégedve magával és a 21:42:20-as idejével. Mindig jobban akar teljesíteni, futásán már a tavalyi Korinthoszon is meglátszott Maráz Zsuzsa munkája. Naszvadi Gabriella ugyanakkor nem győzi hangsúlyozni, rengeteget köszönhet korábbi edzőjének, Szőke Gergőnek, irányításával mentálisan és fizikailag is sokat fejlődött.

„Lassan egy éve, hogy Zsuzsi az edzőm, látványosan javulok, egyre jobb a tempóm és a pulzusom. A tapasztalatára volt szükségem, hogy az ultratávokban is fejlődjek.

Már-már leírtam magam, mondván negyvennyolc évesen lehetetlen sikereket elérni, ám jött Zsuzsi, és átformálta a véleményemet.”

Naszvadi Gabriella többször indult egyéniben az Ultrabalatonon, ám eddig nem tudta teljesíteni a versenyt. Párosban sokszor beért a célba, ám egyéniben valami nem áll össze neki. Ebben az évben nem is indul a versenyen, helyette a szintén Balaton körül vezető MyWayt nézte ki magának.

„Az elmúlt év nem volt valami jó, ám a Korinthosz teljesítésének örültem, és persze annak, hogy Zsuzsi lett az edzőm. Sajnos nem kerültek el a sérülések, februárban egy futás során a bal csípőm fájdult meg, és a mai napig nem jött teljesen rendbe, ráadásul a combhajlítóm is fáj egy ideje. Az idei tervek? A fő célomat egyelőre nem mondhatom el, ám a Korinthosz 160-on biztosan ott leszek, valamint a MyWay valamelyik távján is.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.