Beda Szabolcs nyerte a 12 órás ob-t

A Sashegyi Gepárdok futója, az idei 24 órás ultrafutó-bajnokság első helyezettje a szeptember 25-én megrendezett 12 órás versenyen is győzött, a nőknél Udvari Judité az aranyérem.

Hosszú idő után rendezték meg újra Veszprémben az ultrafutók 12 órás magyar bajnokságát, amelyen a sűrű őszi versenynaptár miatt a megszokottnál kevesebben indultak. A szervezők mindent megtettek, hogy kitűnő körülmények fogadják a részvevőket az Erzsébet-ligetben kialakított 1380 méteres pályán: iramfutókat is indítottak, hogy minden adva legyen az eredményes versenyzéshez.

A férfiaknál rajthoz állt az idei 24 órás ultrafutó-bajnokság első helyezettje, Beda Szabolcs, a 2017-es 12 órás viadal ezüstérmese, a 2018-ban a Spartathlont sikeresen teljesítő Bene Ármin, a 2020-as és 2021-es ultrafutó-bajnokság 100 kilométeres versenyének győztese, a Korinthosz 160 kilométeres távján idén első Erős Tibor, valamint a tavalyi ultrafutó-bajnokság 100 kilométeres távján másodikként célba érő Henglár György is. A hölgyeknél ezúttal nem lehetett ott Maráz Zsuzsanna, aki a Spartathlonon állt rajthoz, és Lubics Szilviát is nélkülöznünk kellett, indult ugyanakkor a regnáló terepultrafutó-bajnok Németh Beáta.

A férfiaknál Beda Szabolcs nyerte meg az országos bajnokságot Bene Ármin és Henglár György előtt, míg a nőknél Udvari Judit Ignácz Mariettát és Nagy-Vargáné Fazekas Évát megelőzve végzett az élen.

Beda Szabolcs győzelmével az 50 kilométeres bajnokságon, a 85 kilométeres terepultrafutó-bajnokságon, a hegyifutók maratoni országos bajnokságán, továbbá a 24 órás ultrafutó-bajnokságon elért győzelme mellé újabb országos bajnoki címet szerzett, ráadásul a világ idei negyedik legjobb eredményével zárta a versenyt.

 

 

„Szorosan alakult a nők versenye, az első és a negyedik futó kötött mindössze tizenkét kilométer volt a különbség – nyilatkozta Baranyai Máté, a Balatonfüredi Atlétikai Club elnöke és szakosztályvezetője. – A férfiaknál Beda Szabolcs végig egyenletesen versenyezve, nemzetközi viszonylatban is szépen szerepelt. Bár teljesítménye nagyjából hat kilométerrel elmarad Győri Ferenc legjobbjától, a világ idei negyedik legjobb eredményét érte el.”

 

A 2021-es 12 órás ultrafutó-bajnokság végeredménye:

Férfiak

1. Beda Szabolcs 154.115 km
2. Bene Ármin 136.682 km
3. Henglár György 120.688 km

Nők

1. Udvari Judit 116.086 km
2. Ignácz Marietta 111.339 km
3. Nagy-Vargáné Fazekas Éva 108.616 km

 

Fotó: Balatonfüredi Atlétikai Club

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.