BLOGRA FUTOTTUNK Csősál és ami mögötte van

Továbbra sincs változás, azaz a korlátozások miatt futóversenyek, kihívások sincsenek, de szintén vannak, akik továbbra sem adják fel nagy teljesítésekről szőtt álmaikat.

Ahogy elterveztem, hetente négy alkalommal futok, igyekszem érdekessé és hasznossá tenni ezeket az alkalmakat. Van benne résztáv, fokozó edzés, illetve laza futások szépen elosztva.

Egyelőre nem érzékelek nagy fejlődést, de ez nyilván változik, hiszen a befektetett munka nem vész el.

Emberekkel most már szinte alig találkozom, néha szürreális, milyen üresek az utcák, autó is alig van az utakon. Reggel nincsenek suliba sétáló kisiskolások, maximum néhány futóval találkozom. A csősál jórészt a szám előtt van, de ha épp nem, mindenképp felhúzom, amikor szembejön valaki, s lehetőség szerint nagy ívben kerülök. Amikor bejelentették a szigorításokat, az addigi jókedvem elszállt, s csak lógattam az orrom. Tudom, hogy szükség van rá, nem is ez bántott, hanem hogy jó lenne már visszakapni a korábbi életünket, amit, gondolom, már mindenki átértékelt milliószor: milyen jó is volt az a szabadság!

No de a remény hal meg utoljára; csak vége lesz már a nehézségeknek.

Örülök, hogy eljárhatok futni, épp nem fáj semmim, ezt ki kell használni! A hideg idő ellenére legalább egyre többet süt a nap, kék az ég, s a futással töltött idő csak az enyém. Lássuk be, ez is valami.

 

FUTÓLÉPÉS (YouTube)

Őry István futóedző bejegyzéseit mindig figyelem, mert nagyon hasznos, szakértő tanácsokat ad. A videobejegyzésben azt boncolgatja, a hobbifutónak vajon mennyire szükséges beiktatnia a futótechnika-fejlesztéseket. Pró és kontra érvek a tisztánlátáshoz.

UTUNKULTRABA.BLOG.HU

A remek futótársaság, a Váci Jedik megalakulásának történetét olvashatjuk. Több mint tíz éve futnak együtt, irigylésre méltó, hogy mennyi közös kalandon, kihíváson vettek részt, s milyen klassz barátságok alakultak ki az évek folyamán!

KMKOVEK.BLOG.HU

Elek-Belus Fruzsi bejegyzésében a februári edzésmunkáról és a hétköznapokról olvashatunk. Ez a hónap elég masszívra sikerült, nem könnyű lavírozni az edzés, gyerekek, munka háromszögben!

BARATRUNNING.COM.

Gizionos beszámoló, a szerző élete első terepfutásáról ír, amelyen szinte minden előfordult, ami lehetséges. Természetesen már az újabb kihívást tervezi, mert a nehézségek ellenére nagyszerű élmény volt!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Kezdjünk neki időben!

KREMLICZA LEVENTE

Javában tart a rendezvénytilalom, de valószínűleg késő tavasszal, a nyáron már lesznek versenyek – érdemes tehát elkezdeni az aktív felkészülést, ha a legjobbat akarjuk kihozni magunkból. Ha nincs is konkrét nevezésünk, akkor is érdemes úgy készülni, mintha indulnánk valahol. Ilyenkor jöhetnek a tempósabb futások, gyorsító edzések a célunknak megfelelően.
Érdemes kisebb célokat kitűzni magunk elé a felkészülés alatt, ez egyrészt megmutatja, hogy fejlődünk, másrészt segít fenntartani a motivációt, ami a jelen helyzetben kulcsfontosságú.
Mint ahogyan az is, hogy az intenzív tréningekre is fokozatosan térjünk rá; a hirtelen váltás sérülést is okozhat, és hosszú időre elronthatja az edzésmunkát.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.