Ferenczi István célja: UB után Spartathlon

A korábbi kilencszeres válogatott labdarúgó, Ferenczi István a vártnál jobb időt futott az Ultrabalatonon, következő nagy célja a Spartathlon teljesítése.

A futballedzőként dolgozó, korábbi kilencszeres válogatott labdarúgó, Ferenczi István másodszor teljesítette egyéniben az Ultrabalatont, ráadásul a vártnál sokkal jobb idővel.

„Egyéniben először tavaly teljesítettem az Ultrabalatont – mondta a Csupasportnak Ferenczi István. – Akkor az volt a célom, hogy szintidőn belül teljesítsem a versenyt, az idén viszont merészebb álmokat szövögettem: harminc órán belüli időt akartam futni, ez ugyanis regisztrációt jelent a Spartathlonra.

Két hónapja Maráz Zsuzsával készülök, rengeteg munkát fektettem a felkészülésbe, szerencsére meg is lett az eredménye. A vártnál jóval gyorsabban értem célba, huszonöt és fél óra alatt végeztem. A kétszáztizenhat kilométer alatt egyszer kerültem hullámvölgybe, Siófoknál ért el kisebb rosszullét, enni sem tudtam, ráadásul ott egy kicsit belassultam, ennek ellenére sikerült jó időt futnom.”

A korábbi támadó nagy vágya, hogy részt vegyen Görögországban a legendás Spartathlonon, amely rajta van a bakancslistáján, mindenképpen teljesíteni akarja. Tavaly elmaradt a viadal, ezért az idei nevezések körül kis bonyodalom támadt – Ferenczi szerint nyilván vannak, akik előnyt élveznek.

Az is megfordult a fejében, hogy a dupla Spartathlont még most novemberben teljesíti, ez gyakorlatilag egy oda-vissza Spartathlon. A 490 kilométeres, többnapos Athén–Spárta–Athén versenyen kevés az induló, ugyanakkor kérdés, Ferenczi hogyan tudná összeegyeztetni a munkájával, és mekkora falat lenne neki.

„Izgatja a fantáziámat ez a verseny, ám jelenleg úgy néz ki, az idén kivitelezhetetlen a munkám miatt” – fogalmazott. A dupla Spartathlont most novemberben, míg a következő „szimplát” jövő szeptemberben rendezik meg, így adott esetben előfordulhat, hogy a sportoló előbb futja le a kétszer akkora távot.

„A dupla Spartathlon kvalifikációjára három lehetőség van: tíz órán belüli száz kilométert kell futni, az Ultrabalatont vagy a Korinthoszt szintidőn belül kell teljesíteni. Mindhárom feltételnek megfelelek, szóval ilyen szempontból nem lenne akadálya a novemberi versenyzésemnek, ám ennél bonyolultabb ez a viadal… Érdekes, erre hamarabb el tudnék menni, mint a Spartathlonra” – tette hozzá.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.