BLOGRA FUTOTTUNK Futás után reggeli rohanás

Szépen gyűlnek a tárban a blogszemlére érdemes összegzések, és bár egyre csípősebb idő várja a terepfutókat, maratonistákat, élménybeszámolókból október végén sem volt hiány.

Múlt héten úgy alakult, hogy az egyik futásom hétköznap reggelre esett, bár nem ez volt a terv. Eredetileg azt gondoltam, megpróbálok viszonylag időben végezni a munkahelyemen, hazanyargalok, hogy aztán futkossak kedvemre. Amikor a kávémat kortyolgattam reggel, és a srácaimnak készítettem a szendvicseket meg az egyebeket aznapra, kezdett kivilágosodni, szép lassan a nap is kisütött, s átvillant az agyamon, nem lenne-e jobb most futni egyet, hiszen délutánra esőt jeleztek – de aztán tettem tovább a dolgom. A nap besütött a konyhába, én pedig egyre gyorsabban ügyködtem a fiaim kajáin, és rájöttem, hogy azért kezdtem el kapkodni, mert én igenis bepréselem a reggelembe a futást. Gyors öltözés, bemelegítés, és már nyomtam is a start gombot a Garminon.

Az indulás pillanatában tudtam, jól döntöttem, mert igazi élményfutásban volt részem, éreztem a szabadságot, a csodás időt, a nyugalmat, csendet (a suliba indulós őrület már lement addigra, így alig voltak az utcán).

Nagyjából hat kilométert préseltem így bele a reggelbe, utána nem ettem, nem ittam, rohantam dolgozni, de az elégedettségérzés, hogy így indítottam a napot, semmihez sem fogható! Az a nap már az enyém volt, mindenen csak nevettem, jókedvem volt, kerek volt a világ. A héten már csak 1-2 Celsius-fok van reggelente, így nehezebb lesz elindulni, de az kétségtelen, hogy a reggeli sportolás meghatározza az egész napot, így igyekszem máskor is beiktatni!

BARATRUNNING.COM
A szerző a Norvégiában megrendezett KrUltra versenyén vett részt, erről írt beszámolót. A körülmények nem nevezhetőek szokványosnak, hiszen mindösszesen 22-en indultak, a terep is elég extrém, főleg, hogy az időjárás meglehetősen zord volt – de hát akit Barát Gabi készít fel, annak nem szokott problémája lenni. Nyolc kört sikerült teljesíteni, ami nagyjából 54 kilométerre jött ki!

JANOSFUT.WORDPRESS.COM
János indult a legutóbbi Spar-maratonin, és a teljesítésről nemcsak beszámolót írt, hanem előtte elemezte is ennek a távnak nehézségeit, hatását az egészségre. Örültem az írásnak, mert én is olvastam olyan futók beszámolóit, akik nem készültek fel rendesen, hanem a „majd sikerül valahogy” elv alapján álltak be a rajthoz. Egyszer Túróczi Réka egy Polar-edzés után azt mondta a maratoni távról, hogy tisztelni kell, és bizony alapos, hosszú távú edzésmunkát kell beletenni.

Miért kellene egy-két év futás után már maratonit futni? Legyen meg a gyors öt és tíz kilométer, aztán lehet elkezdeni a hosszú távra a felkészülést.

Ittam akkor a szavait, és teljesen egyet is értek vele – ezt erősítette meg János is a bejegyzésében.

BELUS TAMÁS TEREPULTRAFUTÓ (Facebook)
Belus Tamás a Salomon legújabb terepcipőjét tesztelte, és a négy hónap alatt összegyűlt tapasztalatait osztotta meg. A futócipő-vásárlás sohasem könnyű, így az ilyen tapasztalatok, vélemények sokat segíthetnek azoknak, akik éppen új terepcipő kiválasztása előtt állnak!

AIRTAKI.BLOG.HU
A szerző a Budapest Spar Maratonon iramfutóként vett részt, blogjában az ezzel kapcsolatos élményeiről számol be. A négy órán belüli maratonistákat segítette Sperka Tamással együtt, sokaknak adtak motivációt, újabb lendületet, hogy a fáradtság és fájdalom ellenére beérjenek a tervezett időn belül!

GOWITHTHEFLOW.HU
A szerző a Vadlán Ultra Trail 108 kilométeres versenyén vett részt, és a tökéletes felkészülésnek köszönhetően minden nehézség nélkül helytállt! Igazi örömfutás volt, amellyel sikerült megkoronáznia a születésnapját!

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?
Lidércek a Normafánál: halloweeni futás ötödször

KREMLICZA LEVENTE

Öt évvel ezelőtt kitaláltam, hogy szervezek egy halloweeni fejlámpás futást, gondoltam, néhány ember talán eljön – aztán csaknem harmincan voltunk. A következő évben is megszerveztem, és ismét sokan jöttek, azóta pedig minden évben október utolsó napján a Normafán lévő székelykaputól indulva belefutunk az éjszakába. Sokan beöltöznek, kisminkelik magukat, és olyanok is velünk tartanak, akik egyedül nem mernének sötétben erdőben futni. Különleges hangulata van ezeknek a futásoknak, csapatnyi szentjánosbogárként kocogunk az ösvényeken, és az erdő olyan arcát láthatjuk, amely csak napnyugta után jön elő.
A hétvégén ötödik alkalommal futunk a kísértetek és lidércek éjszakáján, ahova várunk minden bátor futótársat.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyerekharisnyába töltött jéggel hűtötte magát az idei Korinthosz győztese
Arnold Schwarzenegger szerint a profi testépítés túl veszélyessé vált
Vegyes, kiegyensúlyozott táplálkozással segíthetjük immunrendszerünk védelmét
Életveszélyes síelés hétezer méterről, észrevehetetlen gleccserrepedések között
Egy verseny, ami a nehézségek ellenére is elvarázsolta Zétényi Szvetlanát

Videók

Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Ami a tökéletes szlalomhoz kell: vízisí és egy kristálytiszta reggel
Száguldás a világ leggyorsabb kötélpályáján

Hegymászás

Halála előtt nevet adott gyermekének – az Everest egyik legnagyobb tragédiája
Három év után újra magyar síalpinista próbálja megsíelni az Ibn Szína-csúcsot
Klein Dávid bajba jutott mászóknak segített, és nem jutott fel a Broad Peakre

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.