BLOGRA FUTOTTUNK Itt a nagy instant futások időszaka!

A futófantázia szárnyalhat. Itt a jó idő, sőt jön a nagy versenyek időszaka, de sajnos le kellett mondani a kihívásokról – csakhogy vannak, akik ebben a helyzetben is feltalálják magukat!

Ahogy minapi bejegyzésünkben olvashattátok, mi nem bírjuk megvárni az Ultrabalaton októberre halasztott rajtját, és instant futás keretein belül a két csapat tagjai az eredeti időpontban teljesítik a 221 kilométert. Természetesen mindenki a saját környezetében fut, s telefonhívással indítja el az utána következőt. Átlagban 11.5 kilométer jön ki fejenként, ugyanúgy szakaszbeosztást készítettünk, ahogy szoktunk, így nagyjából tudjuk, kire mikor kerül sor.

Abból a szempontból is remek ötlet ez a „Home UB”, hogy mindenkinek pluszmotivációt ad az edzéseihez, újra érezzük az összetartozást, a csapatszellemet, külön, mégis együtt készülünk.

A teljesítéseinket egy-egy fotóval dokumentáljuk, így örökítjük meg saját instant Ultrabalaton-futásunkat!

 

SPORTSPIRIT.HU

Gy. Szabó Csilla betegsége miatt kénytelen volt hosszabb időt kihagyni a futóedzésekből, így nem megy könnyen az újrakezdés.

A motivációt mindig meg lehet találni – megadhatja egy jó csapat vagy akár a pillanatnyi elégedettség és boldogság érzését edzés közben.

 

GYEREFUTNI.BLOG.HU

Krátky Egont érdekes kérdéssel keresték meg: lehet-e maratonit futni szénhidrátpótlás nélkül? Nos, a remek szakmai bejegyzéseiről is ismert futó ebben a témában bontja ki a választ, és talán azokat is meggyőzi a frissítés fontosságáról, akik éppenséggel a szénhidrátbevitelt elbagatellizálták a hosszabb teljesítések közben.

 

NEMMARATONMAN.BLOG.HU

Hogyan lehet hosszú kihagyás, sok egészségügyi probléma után visszatérni a futáshoz? Sőt, vissza lehet-e térni egyáltalán? Mi az a kezdő lökés, amely újra elindít az egészségesebb élet útján? Marcsinkó Péter régen várt bejegyzéséből kiderül.

 

WITHOUTCATARSIS.BLOG.HU

Mit tehetnek a futók, ha hiányolják a versenyeket? Megszervezik maguknak a saját, virtuális versenyüket! Éppen egy ilyen tíz kilométeres futásról olvashatunk, amelyet a szerző őrületes tempóban nyargalt végig.

 

GYG-TEREPFUTASAI.BLOG.HU

Györgyi Gábor A Körnek ugyan nem a teljes szakaszát futotta meg amolyan erő- és állapotfelmérés gyanánt, de így is több mint száz kilométert teljesített, 4715 méter pozitív szintemelkedéssel.

A Kör a Börzsönynek szinte a teljes szakaszát érintő kihívás, amely az év bármely időszakában teljesíthető. Összesen 152 kilométer hosszú, és 7100 méter a pozitív szintemelkedés.

A bejegyzésben a tizenkilenc órás teljesítés tapasztalatait olvashatjuk, szakaszról szakaszra!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Kell a változatosság

 

KREMLICZA LEVENTE

Változatosságra, új ingerekre az élet minden területén szükségünk van, így a sportban is. A motivációnk és a fejlődés fenntartásához kell, hogy időnként eltérjünk a megszokottól, újítsunk valamit. Drasztikusan nem kell változtatni a már bevált rendszeren, de apróbb újdonságokra szükség van. Sok sportolónál, edzőnél látom, hogy folyamatosan ugyanúgy edz és edzet, ugyanazokat a távokat futja, és futtatja, ugyanolyan felosztásban végzi az edzéseit, ami önmagában nem is baj, de egy idő után stagnáláshoz, kiégéshez vezethet. Néhány új útvonal vagy átvariált edzés segíthet ezen, és az új ingerek új lökést adhatnak a fejlődéshez. Az erősportokban tudatosan váltogatják az alapgyakorlatok variációit, hogy ne álljon meg a fejlődés, és olyan izomcsoportokat is fejlesszenek, amelyeket az alapváltozatokkal kevésbé tudnak. Futásban is szükség van erre. A szokatlan edzések segíthetnek javítani a gyengeségeinken is, ráadásul nem is unjuk magunkat halálra.

 

Ezt a gyakorlatban úgy lehet kivitelezni, hogy két-három hetente beiktatunk egy-két olyan edzést, amit egyébként nem szoktunk végezni – mondjuk, ha valaki többnyire síkon fut, akkor egy-egy erős dombos futást, ha valaki inkább terepen edz, akkor egy laza futást síkon. Lehetőség rengeteg van, és a sokrétű, változatos gyakorlás lehetővé teszi, hogy komplex módon fejlesszük képességeinket.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.