Ketten lenyomták az olimpia programját

Egy brit pár, Stuart Bates és Charlotte Nichols elhatározta, hogy teljesíti a tokiói olimpia programját, a különböző sportágakban összesen 102 versenyszámban szerepeltek, hogy jótékonysági céllal pénzt gyűjtsenek.

Miközben a világ Tokióra és a 2020-ról idénre halasztott nyári játékokra figyelt, sok ezer kilométerrel arrébb egy brit pár Spennylympics néven megrendezte a maga olimpiáját. Stuart Bates és Charlotte Nichols mindezt persze a világot foglalkoztató sporteseménnyel szoros összefüggésben tette, hiszen az volt a céljuk, hogy 17 nap alatt teljesítsék a játékok programját. Ezzel emléket akartak állítani Stuart tíz éve elhunyt bátyjának, Spencernek (innen jött a kihívás elnevezése), továbbá pénzt gyűjteni az angliai Motor Neuron Disease Associationnek, amely az ALS-betegséggel foglalkozik.

A duónak 102 versenyszámot kellett teljesítenie 17 nap alatt, a program részét képezte többek között a szinkronúszás, a műugrás vagy éppen a lovaglás, akárcsak az atlétikai programból az 50 km-es gyaloglás és a maratoni.

„Egyszerűen zseniális a gondolat, hogy a bátyám végignézi fentről, amint Charlotte-tal minden olimpiai számot kipróbálunk, és többnyire pofára esünk” – fogalmazott szarkasztikusan Stuart a Canadian Running Magazine-nak.

Ahogyan az olimpia programja változatos, ők maguk is sokféle sportos versenyszámot teljesítettek, legyen szó szörfözésről, evezésről, vitorlázásról vagy éppen bokszról, amely ugyan tetszett a férfinak, de megküzdött vele. A legkeményebb erőpróbának viszont mindketten az 50 km-es gyaloglást tartották, amelyet még pokolibbá tett, hogy 5 km-mel a start után heves vihar kerekedett. Charlotte Nichols a vállalkozás legnehezebb 12.5 órájának nevezte ezt az időszakot…

Ahogyan a játékokon, az ő eseményükön is a maratoni maradt a végére, amelyet 16 nap szinte megállás nélküli sportolás után egy igencsak elcsigázott páros kezdett el.

„Tudtuk, hogy lassú lesz, és kicsit sem kellemes, viszont annál fájdalmasabb. De azzal is tisztában voltunk, hogy ha a rajtvonalra állunk, akkor be is fejezzük.”

A teljesítményükre a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok brit Hannah Mills vitorlázó is felfigyelt (Tokióban a 470-es hajóosztályban nyert), és videóban gratulált a párnak. Stuart is Charlotte jókedvűen így nyugtázta teljesítését az Instagramon : „102 versenyszám, 17 nap, két idióta”.

Míg ők a pályán alkottak nagyot, a kezdeményezést figyelők az adományozáskor. Ahhoz képest, hogy eredetileg 10 ezer (kb. 4.08 millió forint) fontot terveztek gyűjteni, 150 ezer (kb 61.2 millió forint) font jött össze. Íme, egy CBS-riport róluk!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Példaképe miatt az ultrafutást választotta, amely kiszakítja a rohanó világból
Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Nemcsak nyáron lehet SUP-ozni: szakértő segít, hogyan evezzünk a téli hidegben
Marcel Hirscher, a sípályák korszakos ura
Itt a tél, magasságtól függően egyre több hegységünkben túrázhatunk hóban

Videók

Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig
Magassági rekord: falmászás a felhők között

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.