Lubics Szilvia akarata minden futónak erőt adhat

Lubics Szilvia antarktiszi futása is ihletet adott blogszörfösünknek, aki az edzése során látta maga előtt, milyen lehet térdig érő hóban, fagyban, nehezített körülmények között megküzdeni a távolsággal.

Télanyó a napokban szépen berúgta az ajtót, és a kora reggeli futásom alkalmával megállapíthattam, hogy bizony nulla fokban a futás egyáltalán nem olyan, mint négy-öt fokban. Mivel kényelmes kocogás volt a feladat, így nem is termeltem annyi hőt, mint szoktam, hát nem volt melegem, az már biztos. Csősállal az arcom előtt a dimbes-dombos utcákon kocogtam, és közben Lubics Szilvia legújabb kihívásán gondolkodtam. A nagyszerű ultrafutó épp az Antarktiszon rótta a köröket több napon keresztül, hihetetlen körülmények között. Van, aki nem is érti, mi értelme van ezeknek a kihívásoknak, őszintén szólva nekem is akkor jött át igazán a lényeg, amikor az első nap beszámolóját elolvastam. Kiderült, milyen extrém körülmények között kell teljesíteniük a résztvevőknek, és bizony az első nap Lubics Szilvia is sok tapasztalatot szerzett, ahogy fogalmazott messziről küldött üzenetében, rengeteg hibát elkövetett. És ez az a részlet, amely megmutatja, a nagykanizsai futó miért fantasztikus versenyző és kőkemény sportember: az első nap szembesült az extrém körülményekkel, a szokatlan nehézséggel, de megküzdött velük majd a következő nap már a mezőny élén volt.

Magyarországról elutazik, akklimatizálódik pár napig, aztán nekivág a rendkívüli kihívásnak, és az élre küzdi magát.

Elképesztő teljesítmény és nagy büszkeség, hogy már nemcsak a sivatagi versenyek kapcsán ismerik a nevét, hanem a pingvinek földjén is 🙂 Nagyon drukkolok, hogy úgy végződjön a versenye, ahogyan szeretné, és remélhetőleg a minapi pingvintámadással az összes problémát kipipálhatja.

Nos, tehát ezen elmélkedtem, amikor elfutottam az egyik ház előtt ácsorgó alak előtt, aki épp dohányzott. Ő a füstöt, én a leheletem fújtam ki, egymásra is néztünk, és bevillant, vajon azt gondolja rólam, milyen barom vagyok, hogy ilyen hidegben futkosok, vagy azt, hogy neki is inkább ezt kellene csinálnia, és végleg elhajítani a cigit… Én soha nem dohányoztam – még tinikoromban sem tudtak rávenni a haverok, mert már akkor is csak arra tudtam gondolni, hogy ártanék magamnak vele –, de értem, hogy miért van rá szüksége annak, aki él vele.

Én inkább sportolok, ami a bagózással szemben egészséges időtöltés és még olcsóbb is – úgyhogy kihúztam magam, és könnyed léptekkel elfüstöltem a helyszínről…

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A szerző csodás terepkihíváson vett részt, a Tanúhegyek nyomában teljesítménytúra félmaratoni távján futott. A gyönyörű útvonalat kedves segítők tették még élvezetesebbé.

 

AIRTAKI.BLOG.HU
A szerző előrelátóan még nyáron regisztrálta magát a virtuális New York City Marathonra, amit meghatározott időszakban kellett teljesítenie. A Margitsziget kiváló helyszínnek bizonyult, nyolc kör pontosan kiad egy maratoni távot, de biztos, ami biztos, 42.4 km-t futottak, nehogy az applikáció vagy az óra rosszul rögzítse az adatokat, és érvénytelen legyen.

Ezzel a virtuális futással egyébként alanyi jogon nevezési lehetőséget szerzett a jövő év novemberi NYC Marathonra.

 

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány ugyan túledzette magát idén, de még az év végére remek kihívást talált magának, ez pedig a Dorset 2022 elnevezésű trailverseny maratoni távja. A kihívásra november végén került sor az angliai világörökség részét képező Jurassic Coast Path elnevezésű helyen – aki rákeres, láthatja, milyen lenyűgöző a színhelye volt a próbatételnek. Az 500-as rajtszámmal futó szerző versenybeszámolója még várat magára, de a nem könnyű előzményekről már olvashatunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az elitben is dobogón végzett a magyar fiatal, jöhet az újabb érem!
Milyen az ideális bringásputtony?
Csodálatos környezetben, a Holt-tengernél futott 50 kilométert Lubics Szilvia
Brutális fitneszkihívás, avagy így edzenek a legkeményebb tengerészgyalogosok
A szánkózás után bebarangolható a világ legnagyobb hólabirintusa

Videók

Nosztalgia: így gördeszkáztak huszonöt éve a magyarok
Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai
Nem kell lépcső, nem kell lift: néhány másodperc alatt irány az épületek teteje!

Hegymászás

Télen mászták meg a Szellemhegyet
Klein Dávid: a Tátra kiismerhetetlen, ahol még számos jelentős célt lehet elérni
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.