Lubics Szilvia akarata minden futónak erőt adhat

Lubics Szilvia antarktiszi futása is ihletet adott blogszörfösünknek, aki az edzése során látta maga előtt, milyen lehet térdig érő hóban, fagyban, nehezített körülmények között megküzdeni a távolsággal.

Télanyó a napokban szépen berúgta az ajtót, és a kora reggeli futásom alkalmával megállapíthattam, hogy bizony nulla fokban a futás egyáltalán nem olyan, mint négy-öt fokban. Mivel kényelmes kocogás volt a feladat, így nem is termeltem annyi hőt, mint szoktam, hát nem volt melegem, az már biztos. Csősállal az arcom előtt a dimbes-dombos utcákon kocogtam, és közben Lubics Szilvia legújabb kihívásán gondolkodtam. A nagyszerű ultrafutó épp az Antarktiszon rótta a köröket több napon keresztül, hihetetlen körülmények között. Van, aki nem is érti, mi értelme van ezeknek a kihívásoknak, őszintén szólva nekem is akkor jött át igazán a lényeg, amikor az első nap beszámolóját elolvastam. Kiderült, milyen extrém körülmények között kell teljesíteniük a résztvevőknek, és bizony az első nap Lubics Szilvia is sok tapasztalatot szerzett, ahogy fogalmazott messziről küldött üzenetében, rengeteg hibát elkövetett. És ez az a részlet, amely megmutatja, a nagykanizsai futó miért fantasztikus versenyző és kőkemény sportember: az első nap szembesült az extrém körülményekkel, a szokatlan nehézséggel, de megküzdött velük majd a következő nap már a mezőny élén volt.

Magyarországról elutazik, akklimatizálódik pár napig, aztán nekivág a rendkívüli kihívásnak, és az élre küzdi magát.

Elképesztő teljesítmény és nagy büszkeség, hogy már nemcsak a sivatagi versenyek kapcsán ismerik a nevét, hanem a pingvinek földjén is 🙂 Nagyon drukkolok, hogy úgy végződjön a versenye, ahogyan szeretné, és remélhetőleg a minapi pingvintámadással az összes problémát kipipálhatja.

Nos, tehát ezen elmélkedtem, amikor elfutottam az egyik ház előtt ácsorgó alak előtt, aki épp dohányzott. Ő a füstöt, én a leheletem fújtam ki, egymásra is néztünk, és bevillant, vajon azt gondolja rólam, milyen barom vagyok, hogy ilyen hidegben futkosok, vagy azt, hogy neki is inkább ezt kellene csinálnia, és végleg elhajítani a cigit… Én soha nem dohányoztam – még tinikoromban sem tudtak rávenni a haverok, mert már akkor is csak arra tudtam gondolni, hogy ártanék magamnak vele –, de értem, hogy miért van rá szüksége annak, aki él vele.

Én inkább sportolok, ami a bagózással szemben egészséges időtöltés és még olcsóbb is – úgyhogy kihúztam magam, és könnyed léptekkel elfüstöltem a helyszínről…

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A szerző csodás terepkihíváson vett részt, a Tanúhegyek nyomában teljesítménytúra félmaratoni távján futott. A gyönyörű útvonalat kedves segítők tették még élvezetesebbé.

 

AIRTAKI.BLOG.HU
A szerző előrelátóan még nyáron regisztrálta magát a virtuális New York City Marathonra, amit meghatározott időszakban kellett teljesítenie. A Margitsziget kiváló helyszínnek bizonyult, nyolc kör pontosan kiad egy maratoni távot, de biztos, ami biztos, 42.4 km-t futottak, nehogy az applikáció vagy az óra rosszul rögzítse az adatokat, és érvénytelen legyen.

Ezzel a virtuális futással egyébként alanyi jogon nevezési lehetőséget szerzett a jövő év novemberi NYC Marathonra.

 

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány ugyan túledzette magát idén, de még az év végére remek kihívást talált magának, ez pedig a Dorset 2022 elnevezésű trailverseny maratoni távja. A kihívásra november végén került sor az angliai világörökség részét képező Jurassic Coast Path elnevezésű helyen – aki rákeres, láthatja, milyen lenyűgöző a színhelye volt a próbatételnek. Az 500-as rajtszámmal futó szerző versenybeszámolója még várat magára, de a nem könnyű előzményekről már olvashatunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.